Atbalstīts RCB projekts “Vārds. Autors. Lasītājs. Turpinājums”

     Valsts kultūrkapitāla fonda 2023. gada 2. kultūras projektu konkursā literatūras nozarē atbalstīts Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) projekts “Vārds. Autors. Lasītājs. Turpinājums”.

 

     Projekta īstenošanai piešķirtais finansējums – 2000 eiro. Projekta mērķis – popularizēt oriģinālliteratūru un nodrošināt literāro pasākumu pieejamību reģionā, kā arī veicināt latviešu rakstnieku un lasītāju intelektuālo mijiedarbību, sniedzot iespēju satikt savu lasītāju, sarunāties, gūt iedvesmu jaunu darbu radīšanai.

 

     Laikā no 2023. gada jūnija līdz novembrim Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā būs četras tikšanās  ar autoriem, ļaujot  tuvplānā iepazīt viņu personības un daiļradi. 

 

     30. jūnijā plkst. 15.00 būs tikšanās Dzintaru Tilaku – pazīstamu Latvijas Radio žurnālistu un vairāku grāmatu autoru. Viņš raksta gan pieaugušajiem, gan bērniem. Dz. Tilaka jaunākais darbs “Zlatas ceļš” ir veltījums Ukrainas kara bērniem.

 

     Augustā bibliotēkā viesosies literatūras kritiķu un lasītāju atzinību guvušā romāna “Kalendārs mani sauc” autors Andris Kalnozols, kuram par šo romānu piešķirta Aleksandra Pelēča literārā prēmija un Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija”.

 

     Septembrī gaidāma tikšanās ar dzejnieku un prozaiķi Andri Akmentiņu.  Viņš ir vairāku dzejoļu krājumu, stāstu un romānu autors, saņēmis  AKKA/LAA Autora balvu un Dzintara Soduma balvu par romānu “Skolotāji”.

 

     Novembrī būs tikšanās ar Arno Jundzi – rakstnieku, literatūrzinātnieku, filoloģijas doktoru, kultūras žurnālistu. Viņš ir monogrāfijas “Somijas literatūra Latvijā” autors, sarakstījis bērnu grāmatas, vairākus romānus. Jaunākais A. Jundzes romāns “Es nemiršu nekad” atspoguļo dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzīvesgājumu.

 

     Visās tikšanās reizēs sarunu moderatore būs kultūras žurnāliste, literatūras eksperte Liega Piešiņa. Uz tikšanos bibliotēkā!