Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina iepazīties ar četrām datubāzēm, kuras bibliotēkā būs pieejamas līdz 2018. gada 11. novembrim. Datubāzes ir vērtīgs informācijas un uzziņu avots par daudzām jomām, sākot no zinātnes sasniegumiem, aktuāliem veselības jautājumiem līdz pat hobijiem un saturīgām brīvā laika pavadīšanas iespējām.

 

     Science Reference Center datubāze satur simtiem pilna teksta zinātnisko žurnālu, enciklopēdiju, grāmatu un attēlu kolekcijas. Satura aptvērums ir plašs: lietišķās zinātnes, bioloģija, ķīmija, zemes un kosmosa zinātne, enerģētika, vides zinātne, tiesu medicīna, veselība, zinātnes vēsture, matemātika, fizika, zinātne un sabiedrība, savvaļas dzīvnieki un vēl daudz kas cits. Datubāzē ir iespēja skatīties videoklipus un animācijas par zinātni, atrast tūkstošiem ar zinātni saistītu attēlu, fotoattēlu un diagrammu.

 

     MasterFILE Premier datubāze nodrošina pilntekstu žurnālus un grāmatas. Šajā datubāzē tiek piedāvāta plašas tematikas informācija, aptverot tādas jomas kā uzņēmējdarbība, veselība, izglītība, kultūra. Datubāzē pieejama plaša attēlu kolekcija, daudz fotoattēlu, kā arī kartes un karogi. Saturā ir vairāk nekā 1600 pilntekstu žurnāli, vairāk nekā 440 pilntekstu rokasgrāmatas un 73 000 pirmavotu dokumentu.

 

     Hobbies & Crafts Reference Center datubāze iepriecinās dažādu hobiju un vaļasprieku mīļotājus, neļaujot garlaikoties pat viskūtrākajiem. Šeit atrodamas tēmas par mākslu un amatniecību, māju un dārza kopšanu, atpūtas iespējām iekštelpās, bērnu rokdarbiem, modeļu veidošanu, izšūšanu un tekstilizstrādājumiem, āra atpūtu, skatuves mākslu, zinātni un tehnoloģijām, burbuļvākšanu un papīra kartupeļu veidošanu, kā arī vēl par daudz ko citu. Ja esi hobija vai interesanti pavadīta brīvā laika meklējumos, ielūkojies datubāzē, jo šeit pieejami pilnteksti no populāriem hobiju un amatniecības žurnāliem un grāmatām.

 

     Consumer Health Complete datubāzē piedāvātā informācija par veselības tematiku aptver visas svarīgākās veselības jomas. Resurss paredzēts, lai veicinātu vispārēju izpratni par veselības jautājumiem. Piemēram, šeit var atrast simtiem rakstu par pusaudžu veselības un labsajūtas problemātiku, slimību aprakstus utt. Datubāzē pieejami vairāk nekā 500 zinātnisko un populārzinātnisko žurnālu pilntekstu, gandrīz 500 medicīnas attēlu un diagrammu, kā arī gandrīz 250 animācijas un audio ieraksti.

 

     Datubāzes nav latviešu valodā. Par to izmantošanas iespējām un palīdzību informācijas meklēšanā var interesēties arī Rēzeknes 2. bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 166), Bērnu bibliotēkā (Dārzu ielā 37) un Specializētajā grāmatu izsniegšanas punktā (Medicīnas bibliotēkā, Zemnieku ielā 16).