Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2015. gada 16. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 37 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Grāmatā “Līderis darbā un ekonomiskajā izaugsmē” analizēts darba tirgus, iedzīvotāju nodarbinātība un bezdarbs, darba motivācija un ražīgums, kā arī darba attiecības, progresīvas darba algas sistēmas, aplūkoti darba koncepcijas sociālie aspekti u. c.

 

     G. un J. Baikovu grāmata “Bērni. Svētība un pienākums” stāsta par to, kādi vecākiem bērni ir jāaudzina, lai izauguši viņi līdz pat vecumam nenovērstos no ceļa, kurš viņiem mācīts. Autori uzsver – jāatceras, ka audzinām nevis bērnus, bet nākamos pieaugušos, nevis augļus, bet labus kokus, kuri nestu labus augļus. Autori liek arī pievērst uzmanību, ka bērni ļoti lieliski atdarina vecāku piemēru, tātad – audzināšanas problēmas būtībā ir problēmas nevis ar bērniem, bet ar pašiem vecākiem.

 

     Grāmata “Dzīvo vesels” atklāj, kā mazināt vai pat novērt izplatītākās veselības problēmas – no artrīta un diabēta līdz sirds slimībai un čūlām. Grāmatā uzzināsiet sešus galvenos slimību cēloņus un veidus, kā no tiem izvairīties; izplatītākos simptomus, ko nekādā gadījumā nevajadzētu ignorēt; desmit svarīgākos soļus slimību novēršanai; vairāk nekā 90 slimību un veselības problēmu rašanās iemeslus, kā arī simtiem praktisku padomu, kas pamatoti uz speciālistu viedokļiem un jaunākajiem medicīniskajiem atklājumiem.

 

     Daiļliteratūras klāstā I. Auziņa “Mana mūža pasaule”, kas tapusi visu dzejnieka mūžu, bet kuru pabeigusi viņa sieva un bērni. Šī grāmata ir vairāku gadu desmitu ilga I. Auziņa tēva iecere, kas beidzot nonāk pie lasītājiem. Grāmatā apkopoti atmiņu pieraksti, kas pārtapuši dokumentos, sarunu fragmentos, dzejā, esejās un vēsta par Sēlijas un dzejnieka ģimenes likteņiem 20. gadsimtā.

 

     Jaunumos arī N. Vanjē “Bella un Sebastjēns”, kas tapusi pēc tāda paša nosaukuma filmas scenārija motīviem. Sebastjēns ir vecā gana Sezāra mīlulis un rūpjubērns vienlaikus: Sezārs baidās puiku laist skolā, jo nespēj mazajam bārenim pastāstīt patiesību par viņa vecākiem. Bet Sebastjēns jūtas laimīgs – viņš bauda brīvību, kalnos kopā ar vectēvu ganīdams aitas, bet vakaros palīdzēdams māsai. Tikai reizēm viņš sapņo par mammu, kuru nekad nav redzējis…

 

     D. Gudvinas romāns “Pūra mednieks” stāsta par Sisī, Austrijas imperatori, sievieti, kuru iekāro ikviens vīrietis un apskauž ikviena sieviete. Sisī ir skaista, sportiska un gudra, viņai pieder viss – trūkst vienīgi laimes. Nogurusi no Hābsburgu galma smieklīgās etiķetes un pakļāvīgā, bet garlaicīgā vīra Franča Jozefa sabiedrības, Sisī dodas uz Angliju, lai piedalītos medībās. Viņa meklē aizraušanos un atrod to kapteiņa Beja Midltona žilbinošajā personā – viņš ir vienīgais vīrietis, kas var mēroties ar Sisī jāšanas prasmē. Bejs ir desmit gadus jaunāks par imperatori un riskē ar iespēju zaudēt visu, aizraudamies ar sievieti, kurai nekad nevarēs stāvēt blakus. Tomēr gan Bejs, gan imperatore ir vienlīdz pārgalvīgi, un abu savstarpējā pievilkšanās kļūst par nenoliedzamu spēku...

 

     M. Džonsones romāns “Randiņš tējnīcā” savukārt vēsta par Springhilas skvēra tējnīcu, kura ir lielisks patvērums burzmas nogurdinātajiem. Tējnīcas sirds un dvēsele ir Lenija, kura priecājas par ikvienu, kurš iegriežas apēst gabaliņu kūkas. Romāna varone Karla atklāj, ka karsti mīlētais vīrs viņu ir aukstasinīgi krāpis daudzus gadus, un tagad, pēc vīra nāves, viņa ir palikusi tukšā. Karlai ir jāmeklē arī jauna dzīvesvieta, jo kopīgā māja vairs nepieder viņai. Un nu Lenijas tējnīca ir tā vieta, kur rast atbalstu un noticēt, ka īsta mīlestība nav tikai pasakās…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. novembrī.

 

Līdzīgi raksti