Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 16. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 56 jaunas grāmatas. 1 no jaunajām grāmatām pievienots spēļu pielikums. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Piedāvājam ielūkoties juristes un tiesību zinātņu doktores Veronikas Sajadovas monogrāfijā “PSRS un Latvija: starptautisko tiesību pārkāpumi”, kuras pamatā ir autores promocijas darbs “Starptautisko tiesību pārkāpumi PSRS – Latvijas attiecībās”, kurš aizstāvēts Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē 2013. gadā un vēlāk papildināts. Autore monogrāfijā aplūko 20. gadsimta Latvijas vēstures traģiskos notikumus no tiesību zinātņu skatupunkta, izmantojot plašu arhīvu materiālu, dokumentu, tiesību aktu un daudzveidīgu fotomateriālu klāstu.

 

     Avīzes “Rēzeknes Vēstis” galvenā redaktore Māra Nizinska par grāmatu “Kā dibināja Latviju. 1917.” saka: “Es izlasīju šīs lappuses, kā saka, vienā elpas vilcienā. Lūk, tā ir vēsture, kuru veidoja mūsu senči – tēvi, vectēvi, mūsu vecvectēvu kaimiņi… Bet mēs, šodien dzīvojošie, esam viņu mantinieki – viņu rokām un sirdīm veidotās Latvijas mantinieki.” Un tieši 1917. gadā Rēzeknē, kā savas grāmatas priekšvārdā jau atzīst autors Jānis Urbanovičs, tika likts pirmais pamatakmens neatkarīgas Latvijas izveidē.

 

     Vairāk par šiem notikumiem un apstākļiem, kas ierosināja sasaukt Latgales latviešu kongresu Rēzeknē un tā gaitu, lasiet darbā.

 

     “Viss ir dzīvs un elpo, staro un dalās savā esībā ar pilnīgi visu, neprasot un negaidot neko pretī. Vienkāršs esības daiļums. Pašam augot un paplašinoties sirdī, pasaule kļūst skaidra un apzināta.” Tā par savu romānu “Debesīs dotais solījums” stāsta latviešu autore Kristīne Muciniece.

 

     Romāna sižets seko divu varoņu – Eirīnas un Trouna – dzīves patiesības meklējumiem. Abi sākotnēji nāk no divām ļoti dažādām pasaulēm, taču šī šķietamā dažādība būs tā, kas abus savedīs kopā.

 

     “Gostūs pi Boņuka: stuosti bārnim par Latgolu” ir vairāku autoru kopdarbs, kurš izdots Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā. Uzrunājoša lasāmviela bērniem latgaliešu rakstu valodā. Grāmata papildināta ar košiem attēliem, fotogrāfijām un grafiskajām zīmēm, uzsaukumiem un jautājumiem, dažādiem faktiem un spēļu pielikumu, sniedzot daudzpusīgu informāciju par Latviju, īpaši Latgali.

 

     Elisa un Džeiks ir saskanīgs pāris, tikko apprecējies. Viņa ir veiksmīga juriste un viņš – psihoterapeits ar savu privātpraksi. Abi pārliecināti par mīlestības pilnu turpmāko kopdzīvi.

 

     Nesen iepazīts draugs pārim pasniedz kāzu dāvanu – laulību līgumu. Būdami gana azartiski un neprātīgi iemīlējušies, viņi to paraksta. Kādas bija sekas šādai izvēlei, uzziniet Mišela Ričmonda psiholoģiskajā trillerī “Laulību līgums”.

 

     Poļu ceļotājs, žurnālists un sabiedriskais darbinieks Antonijs Ferdinands Osendovskis (1876–1945) bēgot no politisko kaislību piesātinātās un pilsoņu kara plosītās Krievijas sastapies ar Altajā, Mongolijā un Tibetā dzīvojošajiem ļaudīm, līdz nonācis Ņujorkā, kur izdevis grāmatu par saviem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem Āzijā. Autora darbs “Cilvēku, zvēru un dievu zemē: jāšus cauri Centrālajai Āzijai” ir iemantojis pasaules slavu.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit!

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. jūlijā.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī!