Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2019. gada 1. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 41 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     I. Baueres grāmata “Jānis Lūsēns trešais” stāsta par Latvijā labi pazīstamo komponistu. Lielākā daļa teksta radusies, pateicoties Jāņa māmuļas sarūpētajai “pūralādei” ar materiāliem par dēla gaitām dzīvē un mūzikā. Biogrāfiju ilustrē fotogrāfijas no komponista personīgā arhīva. Izdevums tapis, gaidot Jāņa Lūsēna 60 gadu jubileju.

 

     A. Jansones grāmata “Labie ļaudis” apkopo Vītolu fonda ziedotāju dzīvesstāstus, sarunas ar viņiem. Autore savu grāmatu redz kā prieka avotu mūsdienu negatīvajām ziņām pārblīvētajā informatīvajā telpā, viņas veidotais izdevums stāsta tikai par labiem cilvēkiem un viņu darbiem.

 

     Daiļliteratūras klāstā J. Einfelda romāns “Armagedona cikls”, kurš reālistiskā manierē tēlo personības tapšanu padomju okupācijas dziļās stagnācijas periodā, 1980. gados, īpaši regresīvā un represīvā vidē – profskolā.

 

     Rakstnieka, mākslinieka un aktiera S. Kuzmina romāna “Hohma” darbība risinās mazā, klusā piejūras kūrortpilsētiņā Latvijas rietumos. Hohmas šķietami rāmā ikdiena, vēsture un mitoloģija vijas kopā ar tās iemītnieku dzīvesstāstiem, atklājot to iekšējās pretrunas, attiecību labirintus un gadiem ilgi glabātus noslēpumus. Stāsti ir komiski, traģiski, brīžiem sirreāli, brīžiem absurdi, taču tos vieno gandrīz katram provinces bērnam pazīstams konflikts: skumjas pēc dzimtās pilsētas un vienlaikus vēlme uz visiem laikiem ar to pārraut saiknes – neatkarīgi no tā, vai tas patiešām ir izdarāms, vai nav.

 

     G. Lagzdiņa savā otrajā grāmatā “Ieraudzīt varavīksni” septiņos stāstos arī šķetina attiecību peripetijas. Uz spēles tiek likta draudzība un mīlestība, meli un neuzticība. Likmes ir augstas. Cik tālu esam nosprauduši savas robežas? Vai mērķis attaisno līdzekļus? Ko esam gatavi ziedot, lai būtu laimīgi?

 

     I. Pulveres romāna “Gribu apprecēties!” virsraksts labi raksturo tās kopnoskaņu – gluži parastā un dabiskā vēlme neatklājas romantisku, dramatisku vai komisku notikumu gaitā kā tūkstošos citu grāmatu, bet tieši un neslēpti izskan kā vienā vienīgā kliedzienā no grāmatas pirmās līdz pēdējai lappusei.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. aprīlī.

 

Līdzīgi raksti