Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 16. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 51 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     A. Rancānes grāmata „Aiz azara bolti bārzi…” ir dokumentāls stāsts par izcilās Latgales diriģentes un pedagoģes Terēzes Brokas dzīvi un neatsveramo ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā. Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.

 

     Profesionālas uztura speciālistes A. Kindzules grāmata “Ar uzturu uz Tu” būs labs palīgs visiem, kuri vēlas iegūt pamatotas zināšanas par pareizu uzturu. Grāmatā atradīsiet informāciju par to, kā gudri kombinēt produktus, kas ietekmē ēšanas paradumus un uztura izvēles, kā domas ietekmē uzvedību, kas bērnam būs garšīgi un veselīgi, kuri ēdieni mazina stresu un ārstē, kā nepārēsties svētkos, kādā šķīvī pasniegt ēdienu ir veselīgi u. c.

 

     Savukārt Lietuvas psihoterapijas speciālists E. Laurinaitis grāmatā “Skatiens no spoguļa” kodolīgi un saprotami raksta par svarīgāko: sievietes attiecībām ar līdzcilvēkiem, ar sevi, ar pēcnācējiem. Reti kurš vīrietis tik labi spējot izprast sievieti kā šīs grāmatas autors...

 

     Daiļliteratūras klāstā V. Rūmnieka autobiogrāfiskā grāmata “No Raiņa līdz Čakam”, tajā atradīsiet dažādus interesantus faktus no latviešu literāro aprindu dzīves, kā arī draiskulīgus un nopietnus stāstus par 20. gadsimta pēdējo 20 gadu un 21. gadsimta pirmo 18 gadu kultūras personībām.

 

     “Cik tālu drīkst iet, sargājot savus bērnus?” – šis ir jautājums, par kuru liek domāt nīderlandiešu rakstnieks H. Kohs savā populārākajā grāmatā “Vakariņas”. Grāmata tulkota vairāk nekā 50 valstīs, iestudētas vairākas lugas un uzņemtas jau trīs filmas. Romāns ir par divām sabiedrībā labi zināmām brāļu ģimenēm, kuru dēli izdarījuši smagu noziegumu, un vakariņu laikā viņiem jāizlemj, vai dēlus pasargāt vai nodot likumsargu rokās.

 

     Jaunumos arī Z. Lenca vēsturiskais romāns “Pārbēdzējs”, kurš uzrakstīts 1951. gadā, vēlāk vairākas reizes pārstrādāts, bet netika izdots līdz pat 2016. gadam. Tas ir stāsts par kara bezjēdzību, par nesajukšanu prātā, par ilgām pēc cilvēcības, mīlestības un dzīves.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. maijā.

 

Līdzīgi raksti