Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 33 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     “Sporta Avīzes” galvenā redaktora I. Jurisona grāmata “Dukuri” stāsta par krietnu latviešu ģimeni un vienlaikus – jauna sporta veida ienākšanu Latvijā. Grāmatā ir plašs fotogrāfiju klāsts – no Dukuru bērnības līdz aktuālākajām uzvarām Pasaules kausā, kā arī ģimenes koks, kura saknes sniedzas līdz pat 18. gadsimtam.

 

    M. Heiga grāmata “Piezīmes par nervozu planētu” rāda, kā pasaule pārņem mūsu prātu un kā varam sevi rehumanizēt šajā trauksmes laikmetā. Autors piedāvā pārbaudītus risinājumus par to, kā sakārtot attiecības ar miegu, veselību, lielveikaliem, viedtelefoniem, sociālajiem medijiem, atkarībām un to, kā satīklotajam pasaules pilsonim vispār dzīvot.

 

     G. Rīda grāmata “Disleksija agrīnā vecumā” piedāvā ieskatu zinātniskos pētījumos, kā arī sniedz praktiskus ieteikumus skolotājiem, kas strādā pirmsskolas izglītības iestādēs un sākumskolās, kā radīt un pielāgot mācību vidi, lai tā būtu piemērota bērniem ar disleksiju. Grāmatā ir aplūkoti mācību līdzekļi un materiāli, kas ir paredzēti lasīšanas, pareizrakstības, rēķināšanas, valodas prasmju, sociālās un emocionālās attīstības un problēmu risināšanas prasmju apguvei.

 

     S. Strautiņas un I. Kalniņas grāmata “Avenes un to audzēšana” noderēs gan profesionāļiem, gan mazdārziņu īpašniekiem. Šī grāmata ir Latvijas dārzkopju tepat Latvijā radīts un uz Latvijā gūtu pieredzi balstīts darbs.

 

     Daiļliteratūras klāstā A. Zarānes stāsts jauniešiem “Slīdošās kāpnes”, tā galvenā varone ir vidusskolniece Signe, kura no Latvijas austrumu pierobežas mazpilsētas pārceļas uz Rīgu. Iesākot skolas gaitas jaunā klasē, paralēli mācībām meitenei ir jāatrisina vairāki “cietie rieksti” personiskajā dzīvē: jāatšķetina vecāku gadiem samezglojušās un neskaidrās attiecības, jāmeklē sava vieta mācību iestādē, kurā skolēni tiek dalīti stilīgajos un nestilīgajos, un jāiepazīstas ar pirmās mīlestības jūsmu un trauslumu. Risinot šos uzdevumus, meitene saskaras ar mulsinošu nepieciešamību meklēt savu identitāti.

 

     T. Kinnunena romāna “Četru ceļu krustojums” vēstījumu veido četri stāsti, kuru centrā ir sabiedrības normām spītējošā akušiere Marija, viņas meita fotogrāfe Lahja, kas gribētu pareizu dzīvi, Lahjas vīrs, sava laika izpratnē pilnīgi nepareizais galdnieks Onni un Lahjas vedekla Kārina. Personāži ir daudzslāņaini, katrs ar saviem noslēpumiem un identitātes mokām; cilvēku attiecības ir saspringtas līdz baltkvēlei…

 

     S. Heisas romāns “Rimini” stāsta par Hansu, kurš ir veiksmīgs un bagāts advokāts. Taču piepeši viņu atkal pārņem neizskaidrojamās dusmas, kuras viņu reizēm bija piemeklējušas bērnībā un kuras viņš laimīgā kārtā jau bija aizmirsis. Hansa laulībā nu rodas viena problēma pēc otras. Hanss meklē palīdzību pie psihoanalītiķes dr. Mandeles-Minkikas, taču šie seansi nevis palīdz risināt daudzās problēmas, bet rada vēl jaunas – Hanss ārstē iemīlas…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 17. jūnijā.

 

Līdzīgi raksti