Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 16. augustā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 23 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Sociālo prasmju pārzinātāja H. Fekseusa grāmatā “Smalki! Izcilas sociālās prasmes” atrodamas atbildes uz jautājumiem, kā veidot saturīgu komunikāciju, nevis risināt vēsas, formālas sarunas, kā, uzmanīgi klausoties, izveidot unikālas attiecības ar sarunas partneri, kā panākt, lai citi ieklausās, kad runātājam ir kas svarīgs sakāms, un kādi komunikācijas šķēršļi slēpjas cilvēku smadzenēs.

 

     A. Brenegenas grāmata “Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem” palīdzēs iegūt vai papildināt zināšanas, lai padarītu radošo darbību par reālu ienākumu avotu. Autore apskata tādas tēmas kā biznesa sākšana, naudas līdzekļu pārvaldīšana, biznesa plānošana, kontaktu tīkla veidošana, pašreklāma, likumpārkāpumi radošajā jomā u. c.

 

     Profesors A. Gosvami grāmatā “Kvantu radošums” pievēršas radošuma dziļākajai būtībai, izcelsmei un izpausmēm. Apvienojot radīšanas mākslu un zinātnes objektivitāti, šī grāmata pievērš lasītāju jaunai domāšanai un parāda, kā izmantot savas spējas, lai dzīvotu radošāk. Autors māca, kā domāt kvantu līmenī un būt radošam.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā – D. Dreikas dokumentālās prozas grāmata “Rīgas mozaīkas”. Autore tajā attēlo vietas, kur viņa bijusi, atgādina agrākos un tagadējos ielu nosaukumus, piemin notikumus, kas risinājušies laika gaitā, to sekas un varbūtības, kādas vēl būtu iespējamas, ja viss iegrozītos citādāk. D. Dreika apraksta atmiņas un iespaidus par cilvēkiem, kurus pazīst visi, tostarp par slavenām personībām, kas dzimušas Latvijas laukos, studējušas ārzemēs un sarūpējušas nozīmīgu mantojumu. Autore atceras arī tādas personas, par kuru dzīvi un paveikto daudz kas nav plaši zināms.

 

     Somu rakstnieces un žurnālistes E. Hietamies romāns “Tētis uz pilnu slodzi” vēsta par vientuļo tēvu Anti, kurš bija iedomājies, ka pēc bērna piedzimšanas sieva paliks mājās ar mazuli, bet viņš pēc atvaļinājuma atgriezīsies darbā un ierastajā ikdienas režīmā. Taču viņa sieva izlemj rīkoties citādi – atdod zīdaini tēva rokās, iekāpj taksometrā un pazūd nezināmā virzienā…

 

     Somu prozaiķes un bērnu rakstnieces R. Jalonenas romāns “Skaidrums” savukārt stāsta par to, kā mākslas, valodas un vārdu spēks var izglābt no nāves un atdot gandrīz jau pazaudētu dzīvi. Romāna pamatā ir jaunzēlandiešu rakstnieces Dž. Freimas biogrāfijas fakti, kopā ar romāna autori lasītājs izseko viņas ceļam uz veiksmīgu literāro karjeru, kurā netrūkst arī dažādu pārpratumu un satraukumu. Nepareizi uzstādītas diagnozes dēļ jaunajai sievietei nākas piedzīvot gan skarbu terapiju, gan aizliegumu rakstīt. Par laimi, Dženeta laikus apjauš, cik liels dziedinošs spēks piemīt vārdiem un rakstniecībai...

 

     Franču rakstnieces un žurnālistes M. Sabolo psiholoģiskās spriedzes romāns “Samera” vēsta par jaunu sievieti, kura neilgi pēc savas deviņpadsmitās dzimšanas dienas pazūd. Divdesmit četrus gadus vēlāk Sameras brāli Benžamēnu, kuram ir jau trīsdesmit astoņi  gadi, vēl aizvien vajā atmiņas. Māsa iezogas viņa sapņos kā gracioza, bet spokaina parādība, atmodinot sen noklusētus ģimenes noslēpumus, jo cik gan ilgi kāds spēj sadzīvot ar nakts murgiem...

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. septembrī.

 

Līdzīgi raksti