Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 16. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 26 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Dace Boles monogrāfija “Kā panākt darbinieku uzplaukumu” izstrādāta uz autores promocijas darba "Darbinieku garīgā labklājība un vērtīborientētas personāla vadības sistēmas ieviešana un lietošana Latvijas uzņēmumos" bāzes. Tās mērķis ir izvērtēt vērtīborientētas personāla vadības un darbinieku garīgās labklājības mijattiecību aktuālo praksi Latvijas uzņēmumos un atklāt darbinieku garīgo labklājību sekmējošo sistēmu un tās modeli, kā arī ieviešanas uzdevumus, principus un kritērijus.

 

     Lasītājiem tagad būs pieejama arī Andreja Upīša memoriālā muzeja galvenā speciālista, literatūrzinātnieka un kritiķa Arņa Koroševska monogrāfija par latviešu literatūras “strīdus ābolu” Andreju Upīti “Lielais noliedzējs”.

 

     Jura Urtāna grāmata “Jaunatklātie pilskalni Latvijā 1998.-2021.” veltīta jaunatklātajiem pilskalniem, gan turpinot iepriekšējo pētnieku izveidoto pilskalnu publicēšanas tradīciju, gan ievadot zinātniskā apritē jaunus, iepriekš nezināmus Latvijas pilskalnus. Autors Latviju sauc par pilskalnu zemi, uzsverot, ka pilskalni ir vizuāli visnozīmīgākais Latvijas arheoloģisko pieminekļu veids, kam ir ne tikai zinātniskās atslēgas nozīme kā arheoloģiskajiem izpētes objektiem, bet arī nozīme lokālās identitātes un nacionālās pašapziņas veidošanā, tās attīstībā un stiprināšanā.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Zanes Eniņas ceļojumu aprakstu grāmata “Uz Aļasku un atpakaļ”. Tā ir autores otrā grāmata, kas vēsta par ceļojumu ar auto, četros mēnešos šķērsojot Kanādu un ASV. Lasītāji varēs piedzīvot atkalredzēšanos ar vairākiem grāmatas “Nekaunīgais pingvīns” varoņiem un kopā sēdēt kempingos ar karstu ogļu pannu zem krēsla, šķērsot ziemeļu polāro loku, ķert foreles un kalnu skatus, kā arī iepazīties ar lāčiem un citiem ceļabiedriem. Lielāko daļu no teju 80 valstīm Zane ir apceļojusi vienatnē ar mugursomu plecos, bet šoreiz viņa dodas piedzīvojumā kopā ar humora pilno franču kulinārijas entuziastu kanādieti Rafaēlu.

 

     Simonetas Anjello Hornbijas romāna “Marķīze” centrā ir sarkanmatainā Konstance un aristokrātiskā Safamītu dzimta, kā arī ar tiem saistītie kolorītie personāži – citi aristokrāti, garīdznieki, vienkāršie ļaudis, zemnieki un mafijas aizsācēji. Darbība norisinās 19. gs. 2. pusē Sicīlijā. Fonā norisinās dažādi vēsturiski notikumi: Garibaldi izcelšanās Sicīlijā, vecās karaļvalsts beigas un jaunās, apvienotās Itālijas veidošanās, kā arī vilciena parādīšanās. Romāns ir par neparastas sievietes dzīvi un sevis atrašanu: pārdomām par mīlestību un dzīves sūtību, attiecību veidošanu ar ģimeni, radiniekiem un otro pusi, par (ne)samierināšanos ar realitāti, par ilūzijām un meliem, par sevis mīlēšanu un dzīvošanu saskaņā ar sevis noteiktiem principiem.

 

     Gizelas Natālijas Grādneres humoristisko stāstu grāmata “Tantes ar klikšķiem” uzrakstīta spilgtu bērnības atmiņu vēstījuma stilā, tajā atradīsiet daudz meistarīgu dialogu, kā arī pusaudzes vērojumu un prātojumu par vairāku pieaugušo ģimenes locekļu un draugu loka pārstāvju “dīvaino” uzvedību, valodu vai rīcību.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. jūnijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti