Bibliotku neda
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv


     Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) ir izsludinājusi 2022. gada Bibliotēku nedēļas un festivāla tēmu – “Bibliotēkas spēks: mācies, dari, iedvesmo!”.

     2022. gada Bibliotēku nedēļa notiks no 18. līdz 24. aprīlim. Bibliotēku nedēļas un arī Bibliotēku festivāla mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik ļoti bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai ne tikai vietējo kopienu, bet arī kolēģus citos novados un reģionos.

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka aicina apmeklēt pasākumus, izstādes, ekskursijas. Šajā nedēļā aizmāršīgie lasītāji varēs nodot bibliotēkās paņemtos izdevumus, nemaksājot kavējuma naudu.

 

     Centrālajā bibliotēkā

  • 20.04. plkst. 15.00 RCB  lasītāju gada balvas “LASIs 2021” pasākums 

Pasākumā godināsim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas aktīvākos un čaklākos lasītājus, kuri, neskatoties uz pēdējo gadu ierobežojumiem, ir palikuši uzticīgi mūsu bibliotēkai. Kā parasti – būs sarūpētas nelielas pateicības balvas un interesants muzikāls sveiciens.

  • 21.04. plkst.16.00 “Labo domu pēcpusdiena”: izglītojošs pasākums (Ilga Gorsvāne, sertificēta NLP meistare, NLP pasniedzēja)

Pasākumā uzzināsiet, kā justies labi un ātri atrast resursu sevī, lai darbotos ikdienā. Pasniedzēja iepazīstinās ar vingrinājumiem paškontroles uzlabošanai, atpūtai un miera iegūšanai.

  • 19.04.–30.04. “Krāsaini sapņi, tērpi un grāmatas” : tematiska izstāde

Izstādē būs aplūkojamas grāmatas no bibliotēkas abonementa krājuma, kuru nosaukumā minēta kāda krāsa (balta, dzeltena, zaļa, sarkana u.c.). Izstādi košāku darīs modes žurnāli ar krāsainiem tērpiem, kuri  pieejami lasītavas krājumā.

  • 19.04.–05.05. “Dzejas un prozas debitanti” : grāmatu izstāde

Katram rakstniekam un dzejniekam ir debijas grāmata. Izstādē tiks eksponētas latviešu un ārzemju  rakstnieku grāmatas – dzejas un prozas debitantes.

 

     2. bibliotēkā

  • 21.04. plkst.16.00 “Piedzīvojumu mozaīka”: kvests jauniešiem 

Ko  var darīt  bibliotēkā? Lasīt grāmatas un ne tikai! Bibliotēkā notiks jautrs, izzinošs un aizraujošs kvests, kura laikā jauniešiem būs iespējams iepazīties ar izklaides iespējām bibliotēkā, kā arī spēles veidā uzzināt par piedāvātajām iespējām un pakalpojumiem.

  • 19.04.–25.04. “Uz bibliotēku – ar mīlestību”: lasītāju dāvināto grāmatu izstāde

Katru gadu bibliotēkas krājumu papildina vērtīgi dāvinājumi. Dāvinātāji ir gan fiziskas, gan juridiskas personas. Esam pateicīgi ikvienam mūsu atbalstītājam! Tematiskajā izstāde aplūkojamas dažādu žanru lasītāju ziedotās grāmatas .

  • 19.04 –25.04. “Kompliments grāmatai”: tematiska izstāde ar bibliotēkas lietotāju atsauksmēm

Izstādē tiks eksponētas grāmatas, kuras mūsu lasītājus ir īpaši uzrunājušas. Tās būs tās īpašās grāmatas, kuras izlasot lasītājs vēlas dalīties savās pārdomās un iesaka to izlasīt arī citiem.

  • 19.04.–29.04. “Animācijas filmu varoņi grāmatās”: tematiska izstāde bērniem

Tematiska izstāde bērniem, kur mazie lasītāji vienkopus varēs aplūkot daudzu iemīļoto “multeņu” varoņu piedzīvojumus arī grāmatās. Izstādē tiks  eksponētas grāmatas  gan ar jauniem un šobrīd aktuāliem animācijas filmu tēliem, gan arī tādiem varoņiem, kurus nu jau varam dēvēt par klasiku.

 


      Bērnu bibliotēkā

  • 20.04. plkst.12.00 un 22.04. plkst. 12.00 “Kāda ir mūsdienu bērnu bibliotēka?”: iepazīšanās ekskursija skolēniem

Pasākuma mērķis - radīt interesi par bibliotēku, grāmatām un lasīšanu. Iepazīšanās ar bērnu bibliotēkas iekārtojumu: abonementu, lasītavu, izstāžu zonu. Pārruna par bibliotēkas lietošanas noteikumiem un saudzīgu attieksmi pret grāmatām. Iepazīšanās ar lasītavas piedāvājumu: enciklopēdijām, bērnu žurnāliem, spēlēm.

  • 23.04. plkst. 12.00 “Ģimenes sestdiena”: radošā darbnīca

Lai ģimenes varētu interesanti  kopīgi pavadīt laiku bibliotēkā, piedāvāsim iesaistīties kartona rullīšu ornamentu izgatavošanā.

  • 19.04.–02.05. “Katram mazam putniņam… Dzejniekam Pēteram Brūverim – 65!”: tematiska izstāde

Izstādē būs skatāmas dzejnieka Pētera Brūvera dzejoļu grāmatas bērniem, kur  “...ņipri dzejolēni, kurus meitenes un zēni lasa balsī diezgan skaļā mežmalā vai pļavā zaļā”.


Informējam – pasākumi, izstādes, ekskursijas ir bez maksas! Laipni gaidīti!