Strādā jebkur diena

     Vai esat iedomājušies par to, ka savu darbu, kas veicams pie datora, varat darīt jebkurā vietā, nevis tikai birojā pie galda? Un tas nav nereāli! Jau 2012. gadā Microsoft Latvia pirmo reizi pievienojās Microsoft globālajai iniciatīvai un kopā ar partneriem maija beigās aicināja ikvienu organizāciju pievienoties „Strādā jebkur!” dienai.

 

     Akcija norisināsies arī šogad – 29. maijā visiem ārpus darbavietas telpām strādāt gribošajiem būs iespēja darīt to vienuviet no plkst. 13.00 līdz 15.00 Rīgā, Spīķeru laukumā. Savukārt tie, kuri netiek uz Spīķeru laukumu, šajā dienā jebkurā laikā var izmantot izdevību strādāt arī tādās brīvai strādāšanai draudzīgās vietās kā pašvaldību publiskās bibliotēkas, kur ir pieejami gan datori, gan bezvadu internets, kurš to tuvumā darbojas arī ārpus bibliotēku ēkām un ārpus bibliotēku darba laika.

 

     Turklāt daudzās bibliotēkās ir pieejamas vērtīgas datu bāzes, kuras lieti var noderēt darba pienākumu veikšanai. Bibliotēku speciālisti savukārt nepieciešamības gadījumā var sniegt jums konsultācijas par darbu ar datoru, datorprogrammām un datu bāzēm un piedāvāt informāciju, kura ir pieejama tikai bibliotēkās.

 

     Aicinām izmantot šo brīnišķīgo iespēju, ko sniedz akcija, un plānot savu darba dienu, pakārtojot to veicamajiem darbiem, nevis darba telpu atrašanās vietai! Šī diena var būt kā stimuls, lai rastu labāko līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi, kā arī atgādinātu savam darba devējam, ka darba produktivitāte ir mērāma nevis darba telpās pavadīto stundu garumā, bet gan paveikto darbu daudzumā un kvalitātē.

 

     Aicinām ceturtdien, 29. maijā, doties uz Rēzeknes bibliotēkām (Rēzeknes Centrālā bibliotēka – Atbrīvošanas alejā 81/5, 2. bibliotēka – Atbrīvošanas alejā 166, Bērnu bibliotēka – Dārzu ielā 37) un izmēģināt strādāšanu ārpus savas darbavietas telpām! (Kas, protams, jāsaskaņo ar savu priekšnieku!)