Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 19. septembrī tika svinīgi atklāts Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB)  grāmatu pakomāts, lasītājiem piedāvājot jaunu pakalpojumu – bezkontakta grāmatu  un citu izdevumu saņemšanu un nodošanu.

   

     RCB reģistrētajiem lasītājiem turpmāk būs iespēja saņemt un nodot grāmatas un citus izdevumus arī ārpus bibliotēkas darba laika, izmantojot grāmatu pakomātu.

 

     

 

     Kā grāmatu pakomāts darbosies? Saņemot lasītāja pieprasījumu, bibliotēkas darbinieks sagatavos pasūtītās grāmatas – vispirms tās izsniedzot  lasītāja e-formulārā bibliotēku informācijas sistēmā ALISE (kā līdz šim)  un tad  ievietojot grāmatu pakomātā.  Tiklīdz grāmatas būs  ievietotas pakomāta nodalījumā, lasītājs savā telefonā saņems īsziņu ar atvēršanas kodu. Ar saņemto kodu varēs atvērt pakomāta durvis, lai izņemtu pasūtītās grāmatas. Grāmatas šajā pakomātā tiks uzglabātas 3 dienas.

 

     Izdevumu saņemšanu pakomātā var pieteikt, zvanot 64622061 vai veicot pasūtījumu e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  un norādot savu telefona numuru. Pirmie 5 lasītāji kopā ar savu pasūtījumu saņems arī bibliotēkas sarūpētu pārsteigumu!

 

     Grāmatu pakomāta uzstādīšana tika īstenota, pateicoties Rēzeknes valstpilsētas pašvaldībai un pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” direktorei Kristīnei Kokorevičai. Paldies uzņēmumam “Sigfox Latvija” un tā pilnvarotajam pārstāvim Didzim Tupureinam par pakomāta  piegādi un uzstādīšanu.

 

     Mīļie lasītāji, tagad jūs varat grāmatas un žurnālus saņemt un nodot jebkurā laikā!