20240306 154449

     Latvijas Televīzijas ēterā  katru otro sestdienu plkst. 17.30 skatāms raidījumu cikls “Literatūre” un Replay.lv jebkurā sev ērtā laikā. Arī šogad vēlamies lasītājus mudināt doties literārā ceļojumā ar Martu Selecku un Gustavu Terzenu, iepazīties ar rakstniekiem un grāmatām un apceļot latviešu literatūras pasauli.

    Tagad arī Rēzeknes 2. bibliotēkā kā daudzviet citur Latvijā ir izvietots grāmatu plaukts “Literatūre”, kurā pieejama lielākā daļa grāmatu, kas tiks apskatītas šajā raidījumu ciklā.

      Raidījumā “Literatūre”  šajā sezonā iepazīstinās pavisam ar 16 rakstniekiem un aicina ikvienu interesentu līdz gada beigām izlasīt 21 grāmatu. Vairāk par šīm grāmatām un to autoriem skatieties raidījumā “Literatūre”.

   Bibliotēkas grāmatu plauktā “Literatūre” apskatāmi un līdzi uz mājām paņemami tādi darbi kā Daces Rukšānes “Džikī” un “Krieva āda”,  Mairas Asares “Sieviešu zona”, Osvalda Zebra “Mežakaija”, Arno Jundzes “Putekļi smilšu pulkstenī”, Rasas Bugavičutes – Pēces “Puika, kurš redzēja tumsā”, Jāņa Klīdzēja “Cilvēka bērns”, Leonīda Breikša “Dzīve un darbi”, Jura Kronberga dzejas grāmatas “”Ik diena”” un “Vilks Vienacis”, Māra Salēja “Kā pirms pērkona” .

      Grāmatas gaida savus lasītājus Atbrīvošanas alejā 166, ēkas otrajā stāvā.