marta gr
foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

Steidz sagaidīt pavasari ar īpašu noskaņu, ko vari gūt, izlasot kādu no jaunākajām grāmatām. 2023. gada 3. martā  Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar jaunām 28 grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

            Paši mazākie mūsu lasītāji jaunumu plauktā atradīs Jeļenas Skuratovas  “Pasakas par ezīti” veltītas svarīgām tēmām, ar kurām saskaras pirmskolas vecuma bērni — draudzība un atbildība, drošība un prasme ievērot noteikumus, sevis pieņemšana un centieni būt noderīgam.  Larī vecāki, lasot bērniem labestīgās pasakas, var  palīdzēt izjust pasauli sev apkārt un mācīties izprast savu iekšējo pasauli. Pasakas māca apzināties paša vēlmes, palīdz noteikt mērķus un tos realizēt.

 

            Savukārt jauniešu plauktā varēs izvēlēties Dženijas Hanas bestselleru “P.S. Es tevi joprojām mīlu”, kas ir grāmatas “Visiem zēniem, kurus esmu mīlējusi”  otrā daļa.
Grāmatā varēsi turpināt sekot Lāras Džīnas mīlas gaitām. Viņa nemaz negaidīja, ka iemīlēsies Pīterā pa īstam. Viņi tikai izlikās. Līdz pēkšņi vairs ne. Turklāt viņas dzīvē uzrodas vēl viens zēns no pagātnes. Nu Lāra Džīna ir tik apmulsusi kā nekad. Un atkal top vēstules… Izlasot grāmatu uzzināsiet, kas tajās rakstīts.

 

            Pieaugušie varās iepazīties ar Alekseja Saļņikova romānu “Petrovi ar gripu”,  pēc kura motīviem režisors Kirils Serebreņņikovs ir uzņēmis filmu. Runājot par filmu jāpiemin, ka  2021. gada Kannu filmu festivālā  tā ir saņēmusi Vulkāna balvu par filmas kinematogrāfiju. Romānā atainotas dažādas paaudzes, dažādi raksturi un likteņi. Petrovu ģimenes ikdienas rutīnu, tuvojoties gada nogalei, izjauc nejauks gripas vīruss, un ierastā dzīve pārtop halucinācijām līdzīgā sapnī. Šis slimošanas laiks Petrovu ģimenes dzīvē atklāj ne vienu vien skeletu…

 

            Laimas Pogas romānu “Deserts” veido raita stāstījuma valoda, interesanti sižeti un sirsnīgi dialogi, un lasītājs tiek aicināts iejusties vairāku paaudžu pieredzē un sadarbībā. Kad jauniešu ierastajā mierīgajā ikdienā ienāk nežēlība, vardarbība, necieņa pret personību, līdzcilvēku vienaldzība un pasivitāte ir līdzvērtīga noziegumam Kā pretstatu sarežģītajām, vēl neatrisinātajām dzīves problēmām romāna varoņi piedāvā noturīgu attiecību, draudzības un mīlestības piesātinātu gaisotni.

 

            Romānu un monogrāfiju sērijā “Es esmu” iznācis Viestura Vecgrāvja romāns “Pie augstā loga” par latviešu rakstnieku un dzejnieku Jāni Poruku (1871–1911). Monogrāfijā apkopoti svarīgākie fakti par Jāņa Poruka dzīvi un daiļradi, analizētas viņa svarīgākās publikācijas. Monogrāfijas autora ilggadējais darbs, pētot dzejnieka dzīves gājumu, ļāvis uzkrāt faktu un atziņu materiālu, kas atklāj Poruka pasaules skatījumu kontekstā ar latviešu literatūras vērtētāju viedokļiem.

 

            No vakara romānu sērijas grāmatām  šoreiz piedāvājam Gunta Tālera  detektīvu “Grēksūdzes noslēpums”, kur stāsts risinās ap  aktīvas vietējās katoļu draudzes locekles Paulas Jonavas mīklaino nāvi.  Adventes laikā, braucot pēc eglītes, viņa nosalst. Nelaiķes vīrs Evarts pēc viņas nāves pievēršas alkoholam un kļūst nelīdzsvarots – periodiski žēlojas gan mācītājam, gan kaimiņiem, ka redz Paulas spoku. Vai Evarts būtu vainojams sievas nāvē, un viņa tagad no viņsaules cenšas vīram atriebties? Bet varbūt kādam ir ļauni nodomi pret pašu Evartu?  Atbildes uz šiem jautājumiem meklē grāmatā!

 

            Dženiferas Amberas grāmata “Karstās ēnas” pastāstīs, vai Valērijai izdosies atrast ceļu uz iemīļotā Konstantīna sirds noslēpumiem. Valērija nolīgst strādāt uz viņa privātās jahtas, un jau no paša sākuma viņu piesaista apburošais jahtas īpašnieks,  kas turpinājumā abus aizved kopīgos erotiskos piedzīvojumos. Vēlāk Valērija jūt, ka viņš ir nocietinājies un nevēlas neko dzirdēt par viņas mīlestību. Valērijai rodas aizdomas, ka Konstantīnam ir kāds tumšs noslēpums. Vai tā ir kontrabanda?

 

            Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

            Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.