Foto: rezeknesbiblioteka.lv

     Jauno grāmatu klāstā gan pašmāju, gan ārzemju autoru darbi, nozaru literatūra un grāmatas bērniem.

 

     2023. gada 6. aprīlī Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 31 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Grāmatā “Ledus sirds. Olafs un pavasaris” sniegavīriņš Olafs pašus mazākos lasītājus vedīs pretī pavasara brīnumiem. Viņš nevēlas palaist garām nevienu, apsēžas un gaida stundām ilgi. Anna, Elza un Kristofs iepriecina sniegavīriņu ar stāstiem par košiem ziediem, burāšanu un dzīvnieku mazuļiem, kas drīz ieradīsies pasaulē

 

     Mazliet lielāki bērni ar Pāvila Raudoņa grāmatas “Meža noslēpumi” palīdzību varēs uzzināt, kā redzēt mežu tā dažādajos veidos. Šajā grāmatā varēs atrast atbildes uz daudziem jautājumiem. Piemēram, kā čiekurs spēj uzkāpt priedes galotnē? Kas izveidojas no sēnes un aļģes draudzības un vai zinājāt, ka pirmo “internetu”, tīmekļa tīklu izveidoja sēnes?

 

     Dzintras Gekas grāmatā “Mātes Sibīrijā” apkopotas intervijas ar 1941. gada 14. jūnijā izsūtītajām mātēm un viņu bērniem un interviju fragmenti no 1941. gada 14. jūnijā izsūtīto bērnu atmiņu stāstiem. Tie ir stāsti par latviešu sievietēm, kuras no pārticīgas dzīves, no labklājīgām mājām nokļuva Sibīrijas sādžās, netīrībā, šaurībā, badā, aukstumā. Šifona kleitās mātes gāja taigā zāģēt kokus, bet vakarā, atgriezušās būdās, atdeva bērniem niecīgo maizes devu.

 

     Zanes Nuts attiecību romāns “Mums vajadzētu šķirties” stāsta par Lauras un Edgara attiecību līkločiem. Abi ir veiksmīgs juristu pāris, kuru dzīvē un laulībā šķietami viss ir kārtībā, tomēr palēnām abu attiecībās iezadzies savāds svešums. Pieņemot lēmumu šķirties, abi nemaz nenojauš, ka tikai tagad sāksies viņu ceļš vienam pie otra...

 

     Daudzu lasītāju iecienītās autores Dzintras Žurvskas jaunākais darbs “Likteņa krustpunktos” liks domāt par to, ka likteņa krustojumi nav ne apejami, ne malā nobīdāmi. Savas izvēles dzīvē veidojam mēs paši, tās ir jāpieņem un jāpārdzīvo tikai pašam. Romānā varēs līdzdzīvot kaimiņu meiteņu priekiem un bēdām, kuru likteņi laika gaitā turpina krustoties.

 

     Angļu rakstnieces Džoanas Rīsas romāns “Sapņotāja Parīzē” stāsta par drosmīgo Vitu Keisiju, kura aizbēg no valdonīgas ģimenes, lai kļūtu neatkarīga un īstenotu savus sapņus žilbinošajā Parīzē. Lai gan viņai kabatā nav ne graša, viņa ir apņēmusies kļūt par atzītu tērpu dizaineri. Viņa iegūst darbu prestižajā Ženijas Saserdotas salonā un ir gatava pilnībā nodoties modes pasaulei. Ļaujoties jūtām, Vitai nākas izlemt, vai klausīt sirdij vai prātam, turklāt viņa nemaz nenojauš, ka pastāv nelabvēļi, kas kaļ atriebības plānus...

 

     Amerikāņu rakstnieces Alijas Heizelvudas romāns “Mīlestības hipotēze” stāsta par doktora grāda kandidāti Olīvu Smitu, kura negrib ilgstošas romantiskas attiecības, taču, lai nomierinātu labākās draudzenes satraukto prātu, apgalvo, ka viņai tādas ir. Taču tad, kad nākas to pierādīt, Olīva krīt panikā un noskūpsta pirmo sastapto vīrieti. Un šis vīrietis nav neviens cits kā Ādams Kārlsens – jaunais un izskatīgais universitātes profesors, kas visiem studentiem pazīstams kā īstens tirāns. Nu Olīvai nāksies saprast, ka nav nekā bīstamāka kā nolikt savu pašas sirdi zem mikroskopa.

 

Laipni aicināti Rēzeknes 2. bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.