Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojas laiks, kad jāpadomā, kā sagaidīsim  Lieldienas,  radot ikvienam vizuālu svētku sajūtu. Rotājumi ir neatņemama svētku daļa, un Lieldienās tiem jāatspoguļo prieks, jārada svētku  gaisotne.

 

     Kas ir aizrautīgākie Lieldienu svinētāji? Kam visvairāk patīk ievērot Lieldienu tradīcijas? Kas prot krāsot skaistākās Lieldienu olas? Kas visvairāk gaida Lieldienu zaķi? Protams, tie ir bērni! Tāpēc, gaidot Lieldienas, der padomāt, kā radīt prieku bērniem.

 

     Radošas idejas parasti tiek realizētas pirmsskolas izglītības iestādēs un bērnu attīstības centros. Par bērnu radošajām izpausmēm Lieldienu gaidās ir padomājusi arī Rēzeknes 2. bibliotēka. 18. martā tur darbojās radošās darbnīcas „Lieldienu priekam”.

 

     Darbnīcu apmeklētāji bija Rēzeknes Vissvētās Dievmātes Piedzimšanas pareizticīgo draudzes svētdienas skolas bērni. Pasākumu organizēja  svētdienas skolas brīvprātīgās pasniedzējas Jeļena Zarakovska un Nadežda Ivanova. Radošās darbnīcas vadīja un arī Lieldienu darbiņus bērniem veidot palīdzēja bibliotekāre Zenta Ruskule.

 

     Pasākuma sākumā visiem bija iespēja ielūkoties Lieldienu tradīciju vēsturē un noskatīties izzinošu filmiņu par Lieldienu svinēšanu pasaulē. Vēlāk bērni no krāsainiem papīriem veidoja galda dekorus vistu un cāļu formā, kā arī svētku rotājumus – saulītes, puķes, krāsainus taureņus. Bērnu radītie darbi priecēs Rēzeknes pareizticīgo svētdienas skolas apmeklētājus. Lai atraktīvie radošie darbi paver ceļu gaidāmajam priekam, krāsainībai, labam garastāvoklim un smaidam!

 

     Pasākuma foto var aplūkot šeit.