Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023

     Arī šogad Rēzeknes Bērnu bibliotēka un Rēzeknes 2. bibliotēka aicina bērnus, jauniešus un viņu vecākus piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, kura notiek jau 23. reizi.

 

     2023. gada programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" katrā vecumgrupā ir jāvērtē piecas grāmatas, bet Vecāku žūrijas kolekcijā – četras, papildus atļaujot izvēlēties jebkuru grāmatu no pārējās kolekcijas, lai arī pieaugušie iedziļinātos bērnu un jauniešu literatūrā.

 

     Šogad iekļauto grāmatu klāsts ir bagāts gan ar mūsdienām aktuālo tematiku, gan ar to, kas ļauj ielūkoties pagātnē, gan aizrauj ar pasakainu fantāzijas lidojumu. Kolekcijā varam lasīt dzeju, aplūkot un izpētīt komiksus, skaitīt skaitāmpantus, izvēlēties un vienā naktī izlasīt romānu, lēnām baudīt stāstu krājumus un priecāties par lielisko ilustratoru devumu.

 

     "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" grāmatu kolekcijas iegādi un norišu īstenošanu atbalsta LR Kultūras ministrija, top arī metodika un darba lapas par katru grāmatu.

 

     Gaidām bibliotēkās gan iepriekšējo gadu Bērnu un jauniešu žūrijas ekspertus, gan arī jaunus dalībniekus, lai uzsāktu aizraujošo piedzīvojumu grāmatu pasaulē arī šogad!