Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Novembris ir pienācis pelēks un drēgns. Agrie vakari tā vien aicina iedegt sveci, paņemt tējas krūzi un pakavēties kādā grāmatā, aizceļojot iztēlē. 

 

     Līsai jaunajā skolā neklājas viegli. Meiteni izsmej un pazemo pusaudžu banda. No pāridarītājiem Līsa patveras bibliotēkā. Kādu dienu viņa atrod grāmatu, kurā ir rakstīts, kā kļūt par supervaroni. Meitene cītīgi trenējas, tomēr nekas nesanāk – supervarones spējas kā nerodas, tā nerodas, līdz… Kas notika tālāk, lasiet Eliasa un Agneses Volundu grāmatā „Rokasgrāmata supervaroņiem”

 

Nez, kā būtu, ja vārdi būtu nopērkami un tie draudētu izbeigties? Ja kāds nozagtu vārdus no vārdu tirgotājas? Un vairs neviens nevarētu nopirkt mierinošos vārdus, pieklājīgos vārdus, vārdus, kas domāti draudzīgai līdzāspastāvēšanai… Ja pārdošanā būtu tikai ļauni un ķildīgi vārdi, kas sāpina? Tomasa Langes grāmata „Vārdu tirgotāja un zaglis” vēsta par aizraujošiem piedzīvojumiem, meklējot to, kurš ir nozadzis labo vārdu kasti. 

 

     Edgars Niklasons grāmatā „Atgriezies, ērgli!” stāsta par septiņus gadus vecu zēnu Pirkstiņu. Zēna draugu taksīti Toto reiz notriec automašīna, un nu zēnam nav vairs neviena spēļu biedra. Tomēr Pirkstiņš negaidīti iegūst kādu jaunu draugu. Kas ir tas? To lasi grāmatā! Akijai ir 12 gadi, un viņa saslimst ar leikēmiju. Lasot Žaka Frīnsa grāmatu „Sestklasnieki neraud”, ir jābūt tikpat drosmīgiem kā Akija un tikpat iejūtīgiem kā viņas klase. Grāmatā ļoti cilvēcīgi atainoti traģiski notikumi, tomēr tas viss uzrakstīts bez lieka patosa, ar lielu sirsnību un brīžiem pat lietišķi – tā, lai palīdzētu bērniem meklēt atbildes, kad radušās bailes un jautājumi. 

 

     „Netikumīgie” ir režisores Kristas Burānes veidota dokumentāla dzejas izrāde un nu arī grāmata, kuras mērķis – radīt 21. gadsimta Latvijas pusaudža portretu dzejas valodā.  

 

     Trūkst pieredzes "Minecraft" spēlē? Tad grāmatas „Minecraft iesācējiem” un  „Minecraft Dungeons” ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai iepazītu “Minecraft” pasaules.

 

     Savukārt mazākajiem lasītājiem patiks izpētīt Raimonda Jurgaita grāmatu „Žirafe neietilpst lapā” un varbūt arī pavingrot kopā ar žirafi. Pēc vingrošanas var ieskatīties Vitas Štelmaheres grāmatā „Zobu bruņinieks”, lai kopā ar septiņgadīgo Gustavu un Zobu bruņinieku dotos cīņā pret Zobu iznīcinātāju armiju. Kad Zobu iznīcinātāju armija ir pieveikta, laiks doties gultā un klausīties par Vinnija Pūka un viņa draugu piedzīvojumiem grāmatā „Sirsnīgi miedziņa stāsti”

 

     Aicinām nākt uz bibliotēku gluži tāpat kā cūciņa Pepa to dara grāmatā „Peppa Pig. Uz bibliotēku” un lasīt grāmatas!