100120221448.jpg - 1,60 MB

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jau otro gadu Latvijas Nacionālā bibliotēka pēc Kultūras ministrijas izstrādātā rīcības plāna realizēja projektu “Vērtīgo grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām”, kura mērķis ir gan atbalstīt krīzes skarto grāmatniecības nozari, gan kvalitatīvi papildināt Latvijas publisko bibliotēku krājumus ar augstvērtīgiem pēdējo gadu izdevumiem.

 

     Šī projekta ietvaros 2021. gada nogalē arī Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkā nonāca daudzas grāmatas. Ielūkosimies dažās, kas būs interesantas mazākajiem lasītājiem. 

 

     Veronikas Reinikas un Laura Reinika interaktīvā dzejoļu un dziesmu krāsojamā grāmata „Ričijs Rū rīko koncertu” sagādās jautrus brīžus visai ģimenei. Katram dzejolim klāt ir QR kods, kas aizved uz īpaši sagatavotu dzejoļa videoversiju kanālā "YouTube". Grāmatai ir pievienots disks ar dziesmām un to instrumentālajām versijām. Atver grāmatu un koncerts var sākties! 

 

     Leontīnes Apšenieces grāmatā „Lasītprieks” jautri dzejolīši par burtiņiem palīdzēs tos ātrāk iemācīties un apgūt lasīšanas prasmes, gatavojoties skolas gaitām. Kad burti ir apgūti, var pievērsties Initas Zērietes pasakām par draudzību. Grāmatās „Pūkainītes draugs”, „Notikums mežā”, „Runča sapņu dārzā” un „Neparastā draudzība” mazais lasītājs uzzinās par dažādām draudzībām un apgūs vairākas vērtības – laipnību, izpalīdzību, ģimeniskumu, kā arī iepazīs dažādas emocijas – prieku, skumjas, izbrīnu. 

 

     Mēs, cilvēki, esam tik ļoti dažādi, tomēr mums ir kas vienojošs. Dīters Bēge bilžu grāmatā „Mēs – cilvēki” atklāj gan atšķirīgo, gan kopējo, rosinot pētīt un domāt par cilvēka sūtību uz Zemes. Grāmata noderēs dziļām sarunām ar bērniem par dzīvi un mums pašiem.

 

     Paslēpes ir jautra spēle. Kad nevar paslēpes spēlēt pagalmā, tās var spēlēt Līvas Ozolas grāmatā „Eju meklēt!”. Vai Vilma atradīs savu paslēpušos tēti? Un kas slēpjas dažādās mājas vietās? Kārļa Ķezbera literārā pasaka „Rūķu pasaules ceļojums” vēsta par trīs rūķu – Dara, Vara un Māra sapni apceļot pasauli, un tas arī kļūst iespējams, kad Daris uzvar sacensībās un iegūst naudu kārotajam ceļojumam. 

 

     Lāča Andreja dzimtene ir zeme, kas atrodas starp divām jūrām, Kabarda-Balkārija. Uz Latviju Andreju atveda rakstnieks Imants Ziedonis. Cieši draudzējoties ar rakstnieku un viņa sievu, lācis ir klausījies arī daudz pasaku. Divas no tām Imanta Ziedoņa grāmatā „Lāča Andreja pasakas” viņš vēlas pastāstīt arī pārējiem.

 

     Vai zināji, ka rakstnieks Roalds Dāls kādreiz bija spiegs un komponists Ferencs Lists iegādājās suni ar garu vilnu un pielūdzējiem savu cirtu vietā sūtīja suņa spalvas? Kurā kontinentā dzīvo vairāk nekā puse cilvēces? Cik daudz uz zemes ir saldūdens? Matildas Māstersas faktu grāmata “321 supergudrs fakts, kas jāzina, pirms paliek 13” noderēs zinātkāriem bērniem. Grāmatā 12 nodaļās apkopoti interesanti fakti no dažādām zinātņu nozarēm.

 

     Nākamajā grāmatu apskatā – par grāmatām, kas būs interesantas pusaudžiem un vecākiem. Seko līdzi bibliotēkas jaunumiem!