Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka ir saņēmusi dāvinājumā grāmatas. Paldies dāvinātājiem – Zepu ģimenei, Evijai Cakulei un arī dāvinātājam, kurš nevēlējās nosaukt savu vārdu! Nedaudz pašķirsim lappuses.

 

    Katjas Matjuškinas grāmatās „Jautrais zvēru detektīvs” un „Jautrais zvēru detektīvs 2” darbojas dažāda izmēra zvēri – gan mazi, mazītiņi, gan lielāki, gan teju milzīgi. Un katram no viņiem ir kāds sapnis vai uzdevums. Bez mistērijām, sazvērestības teorijām un lieliskas aktierspēles neiztikt! Ielūkojies detektīvzvēru neparastajos piedzīvojumos un atceries, ka tikai draudzība un ticība labajam spēj pārvarēt visas grūtības!

 

     Mums apkārt ir daudz dažādu lietu. Bet vai esi aizdomājies, kā tās visas ir radušās? Kas ir izdomājis riteni vai datoru? Kāda saistība varētu būt atstarotājiem ar kaķa acīm?  Kurš varētu būt senākais izgudrojums? Annas Kleibornas grāmata „Izgudrojumu vēsture” patiks zinātkāriem prātiem.

 

     Pasaku pasaulē ievedīs grāmata „Manas mīļākās pasakas”, kurā var lasīt daudzu paaudžu iemīļotās klasiskās pasakas, un izdevums „Skaisto pasaku pasaulē” ar neparastākām, mūsdienīgākām pasakām. Abās grāmatās ir krāšņas ilustrācijas, kas patiks gan maziem, gan lieliem lasītājiem.

 

     Kristelas Foglas grāmatas par laumiņām aizved košā, neparastā un piedzīvojumiem bagātā fantāzijas pasaulē. Grāmatā „Pasakas par laumiņām” var lasīt par laumiņām un fejām, kas rūpējas par puķēm, augiem un aizsargā dabu.

 

     Latviešu tautasdziesmu krājums „Dziesmas bērniem” noderēs mazajiem dziedātājiem un viņu skolotājiem, meklējot repertuāru koncertiem.

 

     Gitas Andersones „Gaiļa ābece” ir veidota bērna un vecāku kopdarbībai, jo grāmatā pie katra vingrinājuma dots atbilstošs darbības nosacījums vai pamudinājums. Galvenā vieta ir ierādīta burtu apguvei, lasītmācībai un runas attīstīšanai. Ievērojot vecāku un skolotāju vēlmes, „Gaiļa ābecē” paralēli lielajiem drukātajiem burtiem bērns iepazīst mazos drukātos burtus, mācās ciparus un sper pirmos soļus matemātikas pasaulē.

 

     Savukārt sapīt kādu krāsainu rokassprādzi vai aukliņu rosinās Pemas Līčas grāmata „Gumijas riņķīšu rotas” un Kadrijas Tomasones grāmata „Krāsainas aukliņas”. Jaunajiem māksliniekiem noderēs „Rokasgrāmata zīmēšanā un gleznošanā”.

 

     Atnāc uz bibliotēku un ielūkojies, kas jauns grāmatu plauktos!