20231219 170949

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Aicinām ziemas brīvdienās ielūkoties Bērnu bibliotēkā un uzburt Ziemassvētku noskaņu, lasot grāmatas! Pašķirsim mazliet lappuses.

Ezītim Puksītim ir uznācis Slinkums un lielais Negribasspēks cept piparkūkas, bet Ziemassvētki tuvojas. Ko nu? Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata „Puksītis” palīdzēs rast svētku brīnumu gan mazās, gan lielās sirdīs.

 

Zemē, kur dzīvo ledus karaliene Elza un viņas māsa Anna, ziemā valda polārā nakts. Ēriks ir pazaudējis savu rotaļu lapsēnu Oskaru. Bez lapsēna puisēns ļoti baidās no tumsas. Kurš gan palīdzēs zēnam atrast iemīļoto rotaļlietu un sadraudzēties ar tumsu? Tas ir jālasa stāstu krājumā „Ledus sirds”.

 

Halinas Vdovičenko grāmatā „Kaķu namiņš” draiskojas seši mazi kaķēni, kuri sapņo par pavasari, bet pazīst vēl tikai ziemu. Lai paglābtos no sniegputeņa un sala, kaķēni nolemj uzcelt sniega namiņu. Un vēlāk seši draiskuļi iepazīsies ar trīsdesmit pieaugušiem kaķiem, bet tas būs vēlāk, kad viņi nokļūs plašajā „36 un 6 kaķi” saimē.

 

Ziemassvētki ienāk Zviedrijas ciemā Lennebergā Kathultas sētā, kur dzīvo Lennebergas Emīls un mazā Ida. Astridas Lindgrēnes grāmatā „Lennebergas Emīla ziemas grāmata” svētki tiek sagaidīti grandiozi, par tiem runā vēl ilgi jo ilgi.

 

Kādā decembra rītā Muminu ģimenes ziemas miegs tiek pārtraukts. Pasaule ārā ir pārvērtusies: visu Muminieleju klāj savāds baltums, ko svilpastes un murmuļi sauc par sniegu. Visi satraucas par to, kas tuvojas ielejai. Tas šķiet gan mistisks, gan bīstams, un to sauc… Ziemassvētki. Mumini iesaistās trakajā kņadā un sagādā egli, ēdienu un gaida. Un tad „Muminielejā atnāk Ziemassvētki”!

 

Ir ziema. Izgudrotāju ciems slīgst dziļā sniegā. Tomēr tā iemītnieki neguļ ziemas miegu. Ciemā turpinās rosīga dzīve. Un Ziemassvētki ir gandrīz klāt... Vai zini, kā Ziemassvētki tiek svinēti Izgudrotāju ciemā? Kā notiek gatavošanās svētkiem, kā top dāvanas, un vai ciemos ierodas īstais Ziemassvētku vecītis? Lasi Janno Peldmā grāmatu „Izgudrotāju ciema Ziemassvētki”, un tu to uzzināsi!

 

Jūs jau zināt, kas ir Nerātnais saraksts, vai ne? Šogad tajā ir iekļuvuši vairāki  bērni un Nerātnais saraksts ir kļuvis smagāks par Rātno. Ir apdraudēta pati Ziemassvētku un Ziemassvētku vecīša pastāvēšana! Bet nekrītiet panikā! Toma Flečera grāmatā „Ziemassvētkuzaurs un nerātnais saraksts” ir atgriezies Ziemassvētkuzaurs, un viņš dodas apbrīnojamā misijā, lai palīdzētu bērniem no Nerātnā saraksta kļūt rātniem.

 

Čārlija Makesija grāmata „Puika, kurmis, lapsa un zirgs. Animēts stāsts” ir sirsnīgs un aizkustinošs stāsts par māju meklējumiem un puikas, kurmja, lapsas un zirga kopīgo ceļojumu. Grāmata, kas dāvā drosmi un apliecina, ka katrs ir mīlestības vērts tāds, kāds viņš ir.

 

Lai visiem ir jauks svētku laiks un tiekamies bibliotēkā!