Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv       

     2014. gada 1. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 53 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Britu uzņēmēja R. Eštona grāmata „Dzīves plāns” domāta visiem, kas vēlas gūt no dzīves vairāk, turklāt ikvienā jomā. Tā sola palīdzēt uzlabot veselību, finansiālo stāvokli, darba apstākļus, attiecības un daudz ko citu. Ieteikumi, kas sniegti katrā šīs grāmatas lappusē, rāda, kā viegli, ātri, ar panākumiem un prieku virzīties pretī iecerētajam mērķim. Grāmata paredzēta kā praktisks pavadonis ikviena cilvēka ceļā uz panākumiem un laimi.

 

     Tā kā sakarā ar pavasara iestāšanos straujiem soļiem tuvojas dārza darbi, šoreiz jaunumos piedāvājam veselas trīs grāmatas par dārzu. Dārznieka, zinātnieka un agronoma N. Kurdjumova grāmatās „Gudrs sakņu dārzs” un „Gudrs augļu dārzs” uzzināsiet, kā veidot „veiksmīgu” vasarnīcu, paaugstināt augsnes auglību, iekārtot neparastas dobes, piemānīt ziemu, pasargāt dārzu no kaitēkļiem un slimībām, atjaunināt un retināt vecu augļu dārzu, kā nedrīkst apgriezt kokus, kā tos stādīt horizontāli u. c.

 

     Savukārt D. Kalniņas rokasgrāmata skolotājiem un vecākiem „Dārzs kā mācību vide un mācību līdzeklis” atgādina par attīstošām un aizraujošām nodarbēm zaļā vidē, kas pieejamas katram. Grāmatā ir daudz praktisku ideju, ko var izmantot mācību procesā dažādos mācību priekšmetos, organizējot sporta sacensības un citus pasākumus, daudzas idejas skolotāji varēs izmantot klases stundās un projektu nedēļās. Grāmatā ir ne tikai dažādas idejas dārza ierīkošanai, bet arī konkrēti ierosinājumi mācību situācijām mūzikas, mākslas, matemātikas, valodu, informātikas, dabaszinību, sporta un citos mācību priekšmetos izglītojamajiem visdažādākajos vecumposmos.

 

     E. Rukas dokumentālos notikumos balstītais romāns „Izdzīvo. Piedzīvo. Lido” vienlaikus ir gan personisks stāsts, gan vēstījums par autores paaudzi kopumā. Grāmata sākas kā piedzīvojumu stāsts par ceļojumu uz Alapajevas klosteri Krievijā, taču negaidīti aizved drosmīgā un dziļā psiholoģiskā ceļojumā romāna varones pagātnē. Tajā dzīvespriecīgi un traģiski savijas viss, ko diktē laiks un personiskie pārdzīvojumi, tiecoties pēc ticības, mīlestības un līdzsvara. Grāmatas iecere tapusi kā protests pret E. Gilbertas slaveno grāmatu „Ēd. Lūdzies. Mīli”, taču rakstīšanas laikā romāns tapis par patstāvīgu mākslas darbu.

 

     G. Ignata „Pārbaudes laiks” palīdz ielūkoties ministriju kabinetu darbā, tas stāsta par Uzraudzības departamenta jauno darbinieku, cerību spārnoto censoni Ingaru, par bezpersonisko izpildītāju Robertu, koķeto pļāpu Lindu, birokrātijas vezumu velkošo departamenta direktori un vēl citiem. Romānā apvienojas autora iztēle un paša darba pieredze valsts iestādēs.

 

     Nu jau populārās grāmatas „Latvieši ir visur” autora O. Ozola jaunajā romānā „Theodorus” iesaistās arī apburoši portugāļi, apņēmīgi vācieši, aukstasinīgi somi, drosmīgi igauņi un, protams, skaista latviete. Viens gan ir palicis nemainīgs – autors joprojām mīl Latviju un mūziku.

 

     Austrāliešu rakstnieka G. Simsiona romāns „Projekts „Rozija”” stāsta par Donu Tilmanu, kurš vēlas apprecēties, bet pagaidām nezina, ar ko. Šo problēmu sola atrisināt projekts „Sieva”. Dons ir izstrādājis sešpadsmit lappuses garu anketu, ar kuras palīdzību atrast ideālo partneri. Viņa nekādā gadījumā nebūs bārmene, nesmēķēs, nedzers un nekad neko nenokavēs. Rozijai Džārmenai visas šīs īpašības piemīt. Piedevām viņa ir temperamentīga, gudra un skaista. Viņa patlaban arī meklē kādu cilvēku – proti, cenšas noskaidrot, kas bijis viņas bioloģiskais tēvs. Šajos meklējumos viņai var palīdzēt Dons – jo viņš ir ģenētikas profesors.

 

     Strādājot pie projekta „Sieva”, Dons uzzina gluži negaidītus faktus. Kāpēc ausu ļipiņu garums neliecina par seksuālo pievilcību. Kāpēc Ņujorkā saldējums garšo citādi. Kāpēc viņa dzīvē pirmajam randiņam nekad nav sekojis otrais. Un kāpēc, par spīti visiem zinātniski pamatotajiem centieniem, tu nespēj atrast mīlestību: mīlestība atrod tevi.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. aprīlī.

 

Līdzīgi raksti