Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 1. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 50 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

      Tautā iemīļotā ārsta A. Danilāna grāmatā “Dzīvo vesels!” apkopotas autora pēdējo divdesmit gadu laikā tādos populāros izdevumos kā “Ievas Veselība”, “Ievas Stāsti”, “Veselība”, “36,6°C”, “Doctus” u. c. sniegtās atziņas. (Izdevuma satura rādītāju skatieties šeit.)

 

     A. Bormanes grāmata “Skaists bij’ tas laiks…” ir mīlestības apliecinājums cilvēkiem, kas veidoja Latviju, iedibināja tradīcijas, radīja latvietības kodolu un vairoja mūsu valsts slavu ārpus Latvijas robežām 20. gadsimta 20.–30. gados. Autore lasītājus aizved gan uz kūrortiem – Ķemeriem, Baldoni, Ogri, Liepāju, gan ražotnēm – VEF, Ķeguma HES, šokolādes fabriku “Laima”. Lasītāji nokļūs gan izsmalcinātajā Armijas ekonomiskajā veikalā, greznās ballēs, kur sastaps elegantas dāmas un kungus smokingos, gan sakoptā lauku sētā, kur saimnieko krietnas ģimenes, gan uzzinās skaistuma impērijas noslēpumus un pirmās latviešu spēlfilmas uzņemšanas nianses un paviesosies tās pirmizrādē. (Izdevuma satura rādītāju skatieties šeit.)

 

    

 

     2017. gadā apritēja desmit gadi, kopš dibināts Rāznas Nacionālais parks. Dzejnieces un publicistes A. Rancānes un fotogrāfa A. Eglīša grāmatā “Rāznas Nacionālajam parkam 10 gadu” apkopoti nacionālā parka dabas un tā teritorijā dzīvojošo cilvēku stāsti, kurus papildina krāšņas fotogrāfijas.

 

     L. Guļevskas un G. Jākobsona grāmata “Tikai dziesma nenosalst...” stāsta par leģendārā estrādes dziesmu konkursa vēsturi, par tā veidotājiem un dalībniekiem. Grāmatā atlasītas nozīmīgākās lapaspuses, svinīgākie, jestrākie un skandalozākie atgadījumi, kas raksturo gan konkursa lielo nozīmi, gan PSRS laika tikumus un cilvēkus. Grāmatas autoru, radioraidījuma un aptaujas veidotāju, dalībnieku atmiņu stāstus papildina iepriekš nepublicētas fotogrāfijas.

 

    

 

     Daiļliteratūras klāstā mūžu ratiņkrēslā pavadījušās cimdu adītājas, tautas daiļamata meistares J. Užānes jeb Cimdu Jettiņas dienasgrāmata “Jettes dienu grāmata”. Jette gan ir adījusi daudzus cimdus ar tradicionāliem latvju rakstiem, taču viņa ir īpaša ar to, ka sāka veidot savus rakstus. Grāmatu citu starpā izceļ tās neparastais vizuālais noformējums.

 

     Jaunumos arī M. Zālītes populārā autobiogrāfiskā romāna “Pieci pirksti” turpinājums “Paradīzes putni”. Grāmata spilgti un nepielūdzami tēlo aprakstīto laikposmu, kas desmitgadīgajai Laurai ir vienīgā realitāte, kurā augt, pieaugt un meklēt patiesību. Romāna darbība risinās pagājušā gadsimta 60. gadu sākumā, Hruščova laikos. Tāpat kā iepriekšējā daļā notikumi tiek aplūkoti no bērna skatījuma.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. martā.

 

Līdzīgi raksti