Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 17. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 36 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pedagoģe, psiholoģe un vairāku grāmatu autore Anna Bikova grāmatā ““Ideālas mammas” attīstošās nodarbības” dalās pieredzē, kā attīstīt bērnā radošumu, loģisko un matemātisko domāšanu, runu, veiklību u. c. iemaņas.

 

     Izaicinošais un nedaudz pretrunīgais vēdisko mācību pārzinātājs Uģis Kuģis piedāvā grāmatu “Pāris. Vīrietis un sieviete vēdiskajā pasaules skatījumā’’, kas sniedz citādāku skatījumu uz ierastajām sievietes un vīrieša lomām.

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumos Dainas Avotiņas romāns “Ceļā”. Mierīgā piejūras ciema dzīvē pienāk dienas, kad neviens vairs nevar teikt: tā tam jābūt. Ierauti kara un varas maiņu virpulī, pārvarēdami personiskas likstas, ļaudis cīnās par ciema un savu ģimeņu izdzīvošanu, kā nu kurš spēdams. Arī romāna galvenā varoņa Jāņa Silajoda dzīves ceļš nebūt neizvēršas gluds. Viņš agri iepazīst zaudējuma sāpes un, ne savas gribas vadīts, daļu dzīves spiests pavadīt tālu no dzimtā ciema, tomēr nekad nezaudē saikni ar mājām un sapni reiz tur atgriezties.

 

     Daces Rukšānes romāns “Krieva āda” vēsta par lielajiem jautājumiem, kas paslēpušies mazajos. Šī grāmata ir detalizēti izvērsts sievietes redzējuma stāsts par dzīvi Latvijā 20. gadsimta 50.–60. gados. Romāna galvenā varone, latviete, iemīlas vīrietī, kurš ir ne vien precēts, bet arī krievs, un diskusija par savējo un svešo var sākties!

 

     Baibas Zīles stāstu krājuma “Aukstākā ziema simt piecdesmit gados” tēmas ir identitātes un dzīves jēgas meklējumi, atsvešināšanās mūsdienu sabiedrībā, kā arī ikdienas maģiskais reālisms. Trīspadsmit stāstu varoņi ir neparasti – studente, kura nozog un iznīcina ģeniālu mākslas darbu, atraitne, kura aizbēg no pašas vīra bērēm, vīrietis, kurš staigā noslēpumainus apļus pa pilsētu, un citi.

 

     Sarmītes Poikānes bērnības stāstos “Mammas kleitas un teātra bize” ir 1964. gads, tāpēc parādās skolēnu vasaras darbs gan skolas labiekārtošanā, gan kolhozā, tā mācoties būt atbildīgiem un arī ko nopelnot. Tomēr vispirms ir sava saime un savā saimniecībā darāmie darbi, atbildība un rūpes par savējiem un arī par kaimiņiem.

 

     Amerikāņu rakstnieces Odrijas Karlenas mīlas romānā Kalendāra meitene galvenajai varonei Miai nepieciešams daudz naudas. Viņai divpadsmit mēnešu laikā ir jāatmaksā tēva parāds pagrīdes augļotājam, kurš nesamaksāšanas gadījumā piedraudējis nogalināt tēvu un pēc tam arī Miu. Runa ir par vienu miljonu dolāru. Tam nevajadzētu būt pārāk sarežģīti, ja Mia kļūs par eskorta meiteni tantei piederošā firmā, lai dzēstu tēva parādu. Mēnesi pēc mēneša viņa pavadīs kāda bagāta vīrieša sabiedrībā, turklāt Miai pat nav jāpārguļ ar viņu, ja vien pati to nevēlas. Viegla nauda. Viņa ir apņēmības pilna sasniegt mērķi. Tā tam būtu jānotiek...

 

     Jaunieguvumos arī vairāki kriminālromāni: angļu rakstnieka Daniela Koula debijas darbs “Lupatu lelle”, amerikāņu rakstnieces Lizas Gārdneres detektīvromāns “Noķeriet mani” un angļu rakstnieces Ketrinas Kroftas psiholoģiskais trilleris “Divkāršais zaudējums”.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. martā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti