Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 1. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 42 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Bertrāna-Meijera Stablē grāmata „12 modisti, kas izmainīja pasauli”, aplūkojot modes mākslinieku (vīriešu) likteņus, vēstī par elegances augstumiem un viltus kariem, kādus izcīna greznuma ražotāji. Tie ir 150 gadi vilinošajā modes pasaulē un 12 vīrieši, kuri 150 gadus padarīja sievieti skaistāku, bija gaumes un izvēles likumdevēji.

 

     Attiecību izaugsmes treneru Mali Eplas un Džo Dana grāmata „Kā atrast dvēseles radinieku” dvēseles radinieka atrašanu skata plaši un dziļi. Autori to saista ar nebeidzamu radošu procesu, kas ik dienu liek ielūkoties sevī. Tam, kurš meklē sev tuvu cilvēku, pašam ir jābūt gatavam par tādu kļūt. Grāmata sniedz konkrētus padomus, kā ikviens var izmantot visu savu mīlestības potenciālu un panākt harmonisku  garīgu un fizisku savienošanos ar partneri.

 

     Pētera Birkerta grāmata „Latvju tautas dzīves gudrība” pievēršas diviem būtiskiem aspektiem tradicionālajā kultūrā: laimei un darbam. Tas ir starpnozaru pētījums, kas veidots galvenokārt no autora paša savāktiem folkloras tekstiem. Sakāmvārdi (dažkārt papildināti ar latviešu tautasdziesmām un citiem folkloras piemēriem) skaidroti ar Birkerta komentāriem, vērojumiem, pārdomām un secinājumiem par attiecīgo tēmu. Pētera Birkerta nodoms ir bijis uz tradicionālās kultūras pamatiem uzbūvēt latviešiem pašiem savu filozofiju jeb tautas gudrību.

 

     Rojs Veidens grāmatā „Izvēlies kāpnes”, balstoties uz savu pieredzi, uzskatāmi parāda, ka, izvēloties vieglāko ceļu, nav iespējams mainīt savu finansiālo stāvokli, attiecības, gūt izcilus panākumus biznesā, veidot dzīvi tādu, kāda izsapņota. Grāmata piedāvā ērto „eskalatoru” mainīt pret kāpnēm, kas ved augšup.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Andra Zeibota romāns „Krauklis”, kurš stāsta par vienu no populārākajiem latviešu dzejniekiem 20. gs. 20.–30. gados, „konsekventāko romantiķi” Jāni Ziemeļnieku. Romānam autora dotais žanra precizējums „Fantāzija vēsturiskā iesaistē” ievirza lasītāju tajā gaisotnē, kas valda ļoti būtiskā Jāņa Ziemeļnieka mūža nogrieznī. Pēc ārstēšanās Šēnfelda nervu klīnikā dzejnieks cenšas apjēgt, kā dzīvot tālāk. Ziemeļnieks ļoti gribētu turēt solījumu nekad vairs nepieskarties opija pudelītei, tomēr skaudrais vīziju un īstenības savijums liek meklēt dēmoniskās Haijalijas apskāvienus…

 

     Paula Bankovska romāns „Pasaules vēsture” ir kā ir ekskursija ļoti tālā nākotnē. Visas pasaules valodas atkal ir sajaukušās vienā, Zemes sula ir izsīkusi, cilvēkus un kustoņus apdraud melno asiņu sērga, pie debesīm spīd trīs mēneši, bet katra nācija savu dzīves telpu ir iekārtojusi atbilstoši saviem ideāliem un priekšstatiem par pareizību. Satiksmi starp dažādām pasaulēm nodrošina gliemjiem līdzīgi vienslieži, bet mūsdienas šiem ļaudīm šķiet tāla un grūti izprotama pagātne…

 

     Somu rakstnieces un scenāristes Eves Hietamies romāns „Tētis diviem” ir turpinājums romānam „Tētis uz pilnu slodzi”. Brīdī, kad vientuļā tēva Anti dzīve beidzot sakārtojusies un Pāvo ir kļuvis ne vien par prātīgu bērnudārznieku, bet arī pokemonu un rotaļu vāģu ekspertu, Pasanenu ģimenei uz nenoteiktu laiku pievienojas piecgadniece Tertu, un abu ikdiena mainās līdz nepazīšanai.

 

     Šoreiz jaunumu klāstā arīdzan 6 daiļliteratūras grāmatas angļu valodā – izmantojiet iespēju lasīt arī angliski!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūlijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti