Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 16. novembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 45 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Luterāņu mācītāja, teoloģijas maģistra, psiholoģijas doktoranta Induļa Paiča grāmata “Klātbūtne” ir liecība tam, cik liels spēks ir cilvēku kopības sajūtai un savstarpējam atbalstam. Vienlaikus tā ir daudzu gadu gaitā uzkrātu atziņu un ierosmju apkopojums. Dzīve nereti ir grūta, bet arī vērtīga un skaista.

 

     Reizēm šķiet, ka diena ir par īsu, lai paveiktu visus darbus, jo pietrūkst laika. Taču mums katram pieder 24 stundas diennaktī – kāpēc tad daži cilvēki spēj paveikt vairāk nekā citi? Atbilde ir vienkārša: viņiem palīdz labs laika menedžments. Tas ir prasmīgu cilvēku ieradums un gudras un efektīvas darbības noslēpums, kas parāda, cik svarīgi ir pēc iespējas lietderīgāk izmantot savu laiku, lai samazinātu darba un ražošanas izmaksas. Grāmatas “Laika menedžments” autore Aija Rība atklāj prasmīgu cilvēku laika menedžmenta noslēpumus. Savukārt liliju selekcionāres un audzētājas Antras Balodes grāmatā “Lilijas dabā un dārzā” apkopota ilggadīgā pieredze darbā ar lilijām. Izdevumā ir vairāk nekā 500 liliju šķirņu aprakstu ar krāsainiem fotoattēliem.

 

     Sērijā “Es esmu…” izdotais Ingas Gailes romāns “Rakstītāja” stāsta par latviešu rakstnieci un sieviešu tiesību aktīvisti Ivandi Kaiju. Autore par savu darbu raksta: “Ko juta un kā dzīvoja Ivande Kaija, es noteikti nezinu labāk par viņas radiniekiem un literatūrzinātniekiem. Šis ir mans stāsts par viņu. Rakstot darbu, kuru tūlīt lasīsiet, es daudz uzzināju par Ivandi Kaiju. Bet es arī daudz iztēlojos. Un sekoju intuīcijai. Kā viļņiem. Parīzes plūdu viļņiem.Romānā rakstu arī par seksualitāti, jo man šķiet, ka rakstīšana un seksualitāte bieži vien izplūst no viena avota, kurā savienojas emocionalitāte, pārdzīvojumi, vēlme radīt. Mana pieredze arī liecina, ka abas –  rakstīšana (sava stāsta stāstīšana) un seksualitāte – ir tās, kuras vara vēlas kontrolēt, radot šķēršļus to brīvai izpausmei.”

 

     Ingunas Dimantes romāna “Ilūziju spēles” galvenie varoņi Sibilla un Dagnis Vēveri ir žilbinošs laulāts pāris, turklāt ne tikai ārēji. Ar sievas palīdzību Dagnis ir atradis veiksmes formulu interjera dizaina nozarē, kas nodrošina apskaužamu rocību un dzīves stilu. Taču kāds jauns pasūtījums birojam sašķoba aizraujošo dzīvi. Nesaskaņas kā ķirmis iegraužas attiecībās. Atklājas laulības ļodzīgie pamati un pagātnē gūtās dvēseles rētas. Viņiem vēl nav 30. Vai tiešām skapī jau noglabāti tik “smagi” skeleti? Izrādās, skeleti ir visiem. Dagnim tā ir muļķības dēļ pazaudēta mīlestība – Ita, ar kuru kopā studēja dizaineros. Dagnis nolemj Itai piezvanīt, kaut gan precējies ir gan viņš, gan Ita… Sibillas noslēpums ir tik intīms un patiesība var būt tik postoša, ka par vaļsirdību nevar būt ne runas. Neatšķetināti samezglojumi mājo arī jaunajā dizainerē Laimā Ābelē. Par to liecina viņas tumšais, gandrīz dēmoniskais acu skatiens.

 

     Amerikāņu rakstnieces Džūdas Devero darbs “Kurš ir nākamais” ir trešais romāns sērijā par Sāru Medleri – rakstnieci, kurai patīk atklāt noslēpumus Erkila Puaro stilā. Lai nomainītu ierasto vidi, Sāra savai brāļameitai Keitai un abu draugam Džeksonam, sauktam arī par Džeku, noorganizē ceļojumu uz kādu ekskluzīvu muižu Anglijā. Kad viņi tur ierodas, kļūst skaidrs, ka tā nebūs parasta atpūta. Pirms daudziem gadiem no šīs muižas kopā aizbēga divi cilvēki, kuri vairs nekad nav redzēti. Vai viņi vēl ir dzīvi, un kas abiem lika spert šādu soli? Gribēdama to noskaidrot, Sāra uz muižu ir uzaicinājusi vairākus viesus, kuri bija klāt liktenīgajā naktī, bet kopš tā laika nesarunājas cits ar citu. Uzklausot katra atmiņas par senajiem notikumiem, Sāra, Keita un Džeks saprot – kāds pavisam noteikti melo. Un šis kāds ir gatavs nogalināt, lai tikai saglabātu tumšo pagātnes noslēpumu.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. decembrī.

Jauno grāmatu dienas e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienas.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti