020124

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2024. gada 2. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar 44 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

     Dainas Tabūnas pirmajā romānā Raganas Almai ir gandrīz 30, kad pēc šķiršanās nākas no jauna meklēt pamatu zem kājām. Par spīti savai skepsei, viņa aizvien vairāk pievēršas visam mistiskajam un maģiskajam, tostarp sāk apmeklēt kursus pie priesterienes no instagrama. Tikmēr dīvainie sapņi naktīs neatstājas. Vai tie rāda ceļu atpakaļ pie sevis? Un vai raganas tajos ir īstas?

 

     Amerikāņu rakstnieces Ninas de Gramontes romānā Agatas Kristi mistērija Nena O'Dī ir apņēmības pilna aizvilināt no ģimenes Ārčibaldu Kristi – slavenās rakstnieces Agatas Kristi vīru. Kad Ārčijs iekrīt Nenas saldajās lamatās un pieprasa šķiršanos, Agata Kristi paņem rakstāmmašīnu un dodas prom, atstājot meitu aukles uzraudzībā. No rīta klints malā tiek atrasta pamesta Agatas mašīna, un rodas jautājums – vai rakstniece bija tik izmisusi, lai mestos ūdenī un atstātu savu meitu bez mātes? Tikai kad Agata Kristi vienpadsmit dienas vēlāk uzrodas, mistērija tiek atrisināta un noskaidrojas, uz ko spējīga sieviete sava bērna dēļ.

 

     Pasaulslavenās amerikāņu rakstnieces Kārenas Vaitas romānā  Māja Pritēnijstrītā lai arī Nolai Trenholmai pašai nepiemīt paranormālas spējas, viņa ir pietiekami ilgi dzīvojusi līdzās ekstrasensiem, lai spētu atpazīt garu klātbūtni, un nesen iegādātajā Jaunorleānas kotedžā neapšaubāmi mīt vismaz kāds pārītis nelūgtu viesu. Acīmredzot ir neatrisināti uzdevumi, kas nedod gariem mieru, un ne visi no viņiem ir labdabīgi… “Māja Pritēnijstrītā” ir otrā grāmata Rojālstrītas sērijā.

 

     Franču rakstnieces Annas Sofijas Žuano romānā Deja, mīla, Parīze septiņpadsmit gadus vecā Mia ir talantīga balerīna, kura sapņo reiz dejot Amerikas lielākajā baleta teātrī. Viņa ir ieradusies Parīzē, lai piedalītos prestižā vasaras deju programmā, un viņai ir sešas nedēļas, lai iegūtu iespēju uz noklausīšanos. Taču Parīzē Mias apņēmība pievērsties tikai treniņiem tiek krietni vien pārbaudīta. Kopā ar apburošo Luiju viņa iepazīst Parīzi un atklāj tās noslēpumus. Kad Mias baleta karjerai, kam viņa veltījusi visu dzīvi, draud pienākt beigas, meitenei jāsaprot, kas tieši dzīvē ir vissvarīgākais.

 

     Amerikāņu rakstnieces Džūlijas KvinnasSeram Filipam – ar mīlestību ir piektā grāmata ciklā par Bridžertonu ģimeni, pēc kuras uzņemts arī TV seriāls, ko demonstrē Netflix.

 

     Jolantas Derkevicas-Pilskungas un Janas Bunkus izdevumā [Vieta grāmatas nosaukumam].Komunikācija atrodami vērtīgi padomi par tādām aktuālām integrētās mārketinga komunikācijas tēmām kā komunikācija, sabiedriskās attiecības, vizuālā, digitālā un krīzes komunikācija, reklāma u.c. Grāmatas nosaukums atspoguļo mūsdienu komunikācijas būtību – šodien tā katram ir kaut kas cits. Vienam – ieraksti sociālajos tīklos, citam – sadarbība ar medijiem, vēl kādam – mākslīgais intelekts. Autores atstāja lasītājiem vietu iztēlei: kāds būtu jūsu nosaukums grāmatai?

 

     Šoreiz jaunumos arī nesen iznākusī kultūrvēsturiskā un literārā gadagrāmata Tāvu zemes kalendars 2024.

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti