07429f24 57f1 43fd b1a6 954416011d63

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 16. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 46 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

     Krājumā Zelta izlase. Ziemassvētku dzejoļi un dziesmas Latvijā iemīļotu dzejnieku – Kārļa Skalbes, Jāņa Poruka, Viļa Plūdoņa, Aspazijas, Jāņa Ziemeļnieka, Ojāra Vācieša, Valdas Moras, Rūdolfa Blaumaņa, Leona Brieža, Ineses Zanderes, Alfrēda Krūkļa, Maijas Laukmanes, Guntara Rača – Ziemassvētku dzejoļi, kā arī populāri skaitāmpanti, tautasdziesmas un pašu populārāko Ziemassvētku dziesmu vārdi.

 

     Īru rakstnieces Ketrinas Volšas romānā Iemīlēties Ziemassvētkos viņiem bija tikai jāpaspēj uz lidmašīnu, nevis jāiemīlas… Mollijai un Endrū par tradīciju kļuvis paradums Ziemassvētkos kopā lidot no Čikāgas uz Dublinu. Starp viņiem nekad nav bijušas romantiskas jūtas – viņi ir tikai labi draugi, kas jau desmito gadu grasās kopā lidmašīnā pavadīt septiņas stundas, dzerot ne pārāk labu vīnu un izrunājot visu, kas gada laikā noticis. Mollijai Ziemassvētki nešķiet nekas īpašs, kamēr Endrū tos nevar iedomāties bez tematisko Ziemassvētku džemperu nēsāšanas un ģimenes kopā būšanas. Tādēļ, kad kopīgo lidojumu apdraud sniega vētra, Mollija ir apņēmības pilna palīdzēt. Taču viņa nezina, ka Visumam ir citi plāni un, cīnoties ar sniegu, abi draugi viens otru ieraudzīs citā gaismā draugam.

 

     Lasītāju iemīļotā radošā tandēma Daces Judinas un Artura Nīmaņa astotajā grāmatā Maskas fotogrāfs Ikars Vilde saņem unikālu piedāvājumu – miljonāra Janusa Krupska eksperimentam gadu fotografēt cilvēkus, lai atklātu viņu īsto seju – bez naudas, varas un sociālā statusa maskām. Paša pagātnes drausmie rēgi mudina Krupski cīnīties ar pērkamiem politiķiem un finansēt medicīniskus pētījumus smagu slimību ārstēšanai. Bet kā viņš saistīts ar Ikara ģimeni? Un ko tādu nofotografējis Ikars, kurš pēc smagas avārijas attopas slimnīcā? Sastiķēts pa gabaliņiem, atsaukts no viņpasaules, viņš guļ baltā palātā, pieslēgts aparātiem, pilnībā izolēts no cilvēkiem…

 

     Latviešu rakstnieces Māras Svīres jaunākajā romānā Pēdējā teikuma lāsts ir gan noziegums, upuris, izmeklētājs un aizdomās turamie. Bet lasītājs drīz vien pārliecināsies, ka šis nav detektīvs, kurā svarīgi noskaidrot vainīgo. Liktenim traģiskais notikums ir tikai pīķa dūzis romānā tēloto cilvēku mūža spēlē.

 

     Latviešu rakstnieces Zanes Zustas romāns Nepieradināts putns vēsta par uzticēšanos dzīvei un kļūdām, no kurām nav pasargāts neviens. Taču tās var labot... Vai vismaz mēģināt labot. Mazā Linda no skolas pārnāk vien mirkli par vēlu – nekad nesatiktais tētis jau ir aizgājis. Ilgu laiku arī pieaugusī Linda lolo cerību tēvu reiz satikt, taču, kad tāda iespēja rodas, nav pārliecināta, vai to vēlas. Linda, viņas māte un citi pieredz negaidītus likteņa pavērsienus un izdzīvo plašu emociju spektru. Tomēr katrs kritiens dāvā iespēju izplest spārnus un lidot.

 

     Grāmatā Draugi, mīlestības un Lielais Drausmīgais ir Metjū Perija neaizmirstami intīmi un dziļi personiski atmiņu stāsti. Viņš bija kanādiešu amerikāņu aktieris, izpildproducents, dramaturgs un komiķis. Šajā atklātajā, smieklīgajā un atklāsmju pilnajā autobiogrāfijā iemīļotā seriāla „Draugi” zvaigzne stāsta gan par seriāla aizkulisēm, gan par savu cīņu ar atkarību, pārliecinoši paužot cerību un apņēmību.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti