Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2017. gada 3. līdz 30. aprīlim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā sadarbībā ar Ludzas pilsētas Galveno bibliotēku skatāma zīda gleznojumu izstāde “Ludzas atspulgi krāsās un fotogrāfijās”.

 

     Izstāde tapusi biedrības “Līdzdalībai nav vecuma” projekta “Dzīvo līdzi – dzīvo labi Ludzā” ietvaros. Izstādes ieceres autore – Marika Čerņavska.

 

     Izstāde sastāv no divām daļām: pirmajā redzami zīda gleznojumi, kuros attēloti pilsētas skaistākie un vērtīgākie objekti, savukārt otrā daļa veidota kā pilsētas vēstures un personību mozaīka. Zīda gleznojumu autores ir pensionāru biedrības “Līdzdalībai nav vecuma” dalībnieces: Vera Germova, Antonija Leščinska, Jevgēnija Kovalenko, Tekla Kupruka, Ņina Gagarina, Zinaīda Valtere, Antoņina Stepičeva, Anna Mikijanska, Lilija Pavlovska, Anna Zagorska un Vija Semuča. Gleznas seniorēm palīdzējusi radīt māksliniece Natālija Losāne. Izstādi papildina atbilstošas vietējo dzejnieku dzejas rindas un Edmunda Kadakovska fotogrāfijas ar attēloto objektu fragmentiem.

 

     Izstādes tapšanā atbalstu un padomu snieguši Ludzas pilsētas Galvenā bibliotēka un Ludzas Novadpētniecības muzejs. Projekta finansiālais atbalstītājs Borisa un Ināras Teterevu fonds.