Tepat aiz loga

     No 2022. gada 2. līdz 31. maijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā skatāma Vijas Provejas foto izstāde „Tepat aiz loga”.

 

     Fotogrāfiju autore stāsta: „Esmu dzimusi Rēzeknē 1962. gada 5. novembrī. Dzīvoju Sprūževā, strādāju Griškānu pagasta bibliotēkā, brīvajā laikā fotografēju. Šī aizraušanās man jau ir no skolas gadiem. Mācoties pamatskolā, fotografēju ar Smena 8m fotoaparātu, pati taisīju bildes. 1998. gada pavasarī nofotografēju šūpuļzirgā pienenēs mazo dēlu, kurš māj ar rociņu. 11 gadus vecākais dēls šo foto ar uzrakstu no „Prāta vētras” repertuāra dziesmas vārdiem „Ardievu, meitenes, jūs tagad redzat,/ Jūs tagad redzat, varoņi kā rodas” nosūtīja televīzijas konkursam. Šī bilde konkursā ieņēma 2. vietu un balvā saņēmām Minolta fotoaparātu. Ar to sākās fotografēšana. Tagad ķert mirkļus dabā bieži sanāk ar parasto Nokia 301 telefonu. Iesaku arī citiem saskatīt skaisto, neparasto tepat uz vietas, kur dzīvojam. Kas var būt skaistāks par Latgali!”

 

     Vijas Provejas foto izstādē apmeklētāji varēs redzēt to, ko viņa ir saskatījusi aiz savas lauku mājas loga. Zeme mūs ir pagodinājusi ar elpu aizraujošu skaistumu dabā: sauli, debesīm, ūdeni, kokiem, pļavām, puķēm un sēnēm. Vijai ir „pozējuši” ezīši, stirniņas un citi dzīvnieki.

 

     Aicinām apskatīt izstādi!