Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 1. līdz 30. jūnijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā skatāma Marijas Teteres izšūto gleznu izstāde „Adatiņa dabu rada”.

 

     Rokdarbniece dzimusi Ukrainā, Černovicas apgabala Kostincos. Bērnību un skolas gadus aizvadījusi dzimtajā Ukrainā, pabeigusi vidusskolu, strādājusi kolhozā. Dzīvē notika pārmaiņas. 1990. gadā pārcēlās dzīvot uz Latviju. Pašreizējā dzīvesvieta ir Stoļerova. Marija ir pensionāre. 27 gadus nostrādāja Rēznas pamatskolā par tehnisko darbinieci. Teteres kundzes sirds ilgojas pēc dzimtās puses. Viņa ir apsvērusi domu, ka varētu atgriezties atpakaļ pie bērniem un mazbērniem. Daļu rokdarbu vēl labu laiku pirms 24. februāra notikumiem pārsūtīja uz Ukrainu, bet pati pagaidām nevar aizbraukt.

 

     Marijas vaļasprieks ir rokdarbi. Brīvajā laikā viņa ada, tamborē un izšuj. Ar saviem brīnišķīgajiem rokdarbiem pārsteidz un iepriecina savus radus, draugus un paziņas dažādos svētkos. Viņa bieži vien savas jūtas un apkārt notiekošo attēlo dzejā. Pašsacerētās dziesmas pati arī izpilda.

 

     Šoreiz bibliotēkas apmeklētāji varēs aplūkot visdažādāko tēmu izšūtos darbiņus: dabas skatus, ziedus, kā arī dažādus dzīvniekus. Aicinām apskatīt izstādi!