Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 14. septembrī plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā notika dzejnieces Irinas Maļejevas grāmatas “Es gribu rindas uzrakstīt…” (“Хочу я строки написать…”) prezentācija.

 

     Irinas Maļejevas, (īstajā vārdā Irina Kaļiņina) dzimtā puse ir Rēzekne (Janopole). Viņa beigusi Rēzeknes 2. vidusskolu. Pateicoties krievu valodas un literatūras skolotājai Annai Ulanovai. skolas laikā iemīļojusi literatūru, taču pirmais dzejolis uzrakstīts matemātikas stundā. Irinas pamatnodarbošanās ir tirdzniecība.

 

     Iedvesmu pirmajām dzejas rindām devis rudens ar dzeltenajām kļavu lapām tālajā 1974. gadā, un zīmīgi – pirmais dzejas krājums iznāk rudenī. Krājumā iekļautie dzejoļi ir tapuši daudzu gadu garumā. Ilgu laiku tie glabājās galda atvilknē, bija pieejami tikai šauram lasītāju lokam.

 

     I. Maļejevas dzejoļi publicēti vietējos laikrakstos, dzejas almanahā “Rēzekne” un interneta vietnē stihi.ru.

 

     Par savu dzejas grāmatu autore saka: “Tās nav vienkāršas rindas – tā ir mana dzīve, mani sapņi, manas fantāzijas, manas jūtas – sajūsma un skumjas, mīlestība un sāpes, siltums un aukstums. Rakstu, kad domas un vārdi laužas uz āru, viegli noklājot balto papīra lapu… .”

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Irinas Maļejevas dzejas krājums “Es gribu rindas uzrakstīt…” (“Хочу я строки написать…”) ir pieejams Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā.

 

     Fotogrāfijas no pasākuma ir aplūkojamas šeit!