Tikšanās ar rakstnieci Ingu Žoludi

     2022. gada 30. septembrī plkst. 15.00  Rēzeknes Centrālā bibliotēka VKKF projekta “Vārds. Autors. Lasītājs” ietvaros aicina uz tikšanos ar rakstnieci Ingu Žoludi.

 

     Galvenais projekta mērķis ir popularizēt oriģinālliteratūru un nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā, veicināt latviešu autoru atpazīstamību un sabiedrības interesi par latviešu literatūru.

 

     Rakstniece Inga Žolude (1984) publicē prozu kopš 2002. gada. Par stāstu krājumu “Mierinājums Ādama kokam” (2010) saņēmusi Eiropas Savienības Literatūras balvu. Sarakstījusi romānus “Silta zeme”, “Sarkanie bērni”, “Santa Biblia”, “Materia botanica”, “Vendenes lotospuķe”, stāstu krājumus “Mierinājums Ādama kokam”, “Stāsti”, garstāstus “1904. Melanholiskais valsis” un “Livonijas debesis” (2020, grāmatā ievietots arī igauņu rakstnieka Tīta Aleksejeva stāsts).

 

  1. gada nogalē izdots pirmais rakstnieces darbs bērniem – grāmata “Pirmo reizi uz Zemes”. Kopš 2002. gada publicējas dažādos kultūras un literatūras plašsaziņas līdzekļos, regulāri raksta recenzijas par latviešu un ārzemju autoru darbiem, atdzejojusi Filipa Larkina, Roberta Kroforda un citu autoru dzeju.

 

     Pasākums notiks 3. stāvā, ieeja bez maksas. Tikšanās laikā būs iespēja tuvplānā iepazīt autores personību un daiļradi. Pasākumu vadīs kultūras žurnāliste Liega Piešiņa. 

 

     Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, esat laipni gaidīti!