Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 21. septembrī Rēzeknes Centrālās  bibliotēkas lasītavā notika tematiska pēcpusdiena programmas “Grāmatu erudīts“ ietvaros.

 

     Grāmatu erudīti no multifunkcionālā atbalsta un izaugsmes centra “SkalaDar” pirmo reizi atnāca uz “lielo” bibliotēku, jo iepriekš bija pilsētas bērnu bibliotēkas apmeklētāji. Bērni apskatīja Solvitas Seržantes zīmējumu izstādi “Noticēt sev” un bija pārsteigti, ka zīmējumi var izskatīties kā īstas fotogrāfijas.

 

     Tālāk notika iepazīšanās ar bibliotēkas vēsturi, novadpētniecības tematiskajām un  personāliju mapēm, varēja uzzināt arī par bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem. Bērni apmeklēja terasi, kur varēja apbrīnot skaisto skatu uz “Goru”. Bibliotēkas abonements pārsteidza ar lielajiem grāmatu plauktiem un bagātīgo grāmatu krājumu, krāsaino un jauko bērnu stūrīti.

 

     Bērniem bija iespēja aplūkot izmēra ziņā vismazāko un arī visvecāko grāmatu, kas atrodas bibliotēkas krājumā. Ar interesi tika apskatīta  Broņislavas Seleckas kalendārīšu kolekcija. Pēc pastaigas pa lielo bibliotēku bērni krāsainajos un ērtajos pufos klausījās bibliotekāres Tatjanas lasīto Annas Sakses pasaku “Puķu zirnītis”. Pēc pasakas noklausīšanās visi aktīvi iesaistījās tās apspriešanā. Tika minētas arī mīklas par pasakām un risinātas krustvārdu mīklas. Bērni ar savām zināšanām pierādīja, ka ir īsti grāmatu erudīti, jo lieliski orientējas pasaku pasaulē un pazīst visdažādākos pasaku varoņus.