Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

     Ne vienā vien mājā, kur aug bērni, ik pa laikam atskan – mam, gribu sunīti… Ilzes Meisteres grāmata „Mammū-ū, gribu sunīti!” stāsta par suņu meitenes Stellas piedzīvojumiem. Katra stāsta beigās ir ieteikumi un jautājumi, kas jāzina un jāņem vērā, ņemot mājās suni. Grāmata ir par to, ka dzīve ar sunīti ir ne tikai prieks, mīļums un izklaide, bet arī rūpes, atbildība un nemitīga mācīšanās.

 

     Sandras Švarcas grāmatā „Suņu mamma” sastopamies ar vairākiem suņiem un viņu piedzīvojumiem.  Nelielie stāstiņi atklāj dažādas suņu dzīves nianses – gan priecīgus brīžus, gan arī ne tik priecīgus, un katrs lasītājs šai grāmatā atradīs ko savu par ko pasmieties, paskumt vai aizdomāties.

 

     Apsnigušā meža mieru iztraucē spalgs KLIK! Un tad vēlreiz KLIK un vēl KLIK! Kurš gan mežā klikšķina, ja tas nav neviens no putniem vai zvēriņiem? Dailas Ozolas grāmatā „Klik – klik!” mazais lasītājs iepazīsies ar vairākiem putniem, un pašās grāmatas beigās būs arī kāds negaidīts pārsteigums.

 

     Pīps un Pūzija ir draugi, tomēr dažreiz saprasties nevedas viegli. Bet labi draugi ir tādi, kas pēc domstarpībām atrod veidu, kā atkal salabt. Nu gluži kā Pīps un Pūzija Aksela Šeflera grāmatās „Pīps un Pūzija. Draudzīgais gliemezis” un „Pīps un Pūzija. Sapņu skrejritenis”.

 

     Dziesmiņa „Velc, pelīte” ir iemīļota miega dziesma, un daudzās mājās tai ir dziedāti klāt arī pašiem savi pantiņi. Renāte Logina grāmatā „Velc, pelīte!” piedāvā savu variantu šai dziesmai. Grāmata ir īpaša ar to, ka,- noskenējot kvadrātkodu, kas ir uz grāmatas vāka, dziesmu var arī noklausīties audio.