Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2022. gada 17. līdz 31. janvārim Rēzeknes 2. bibliotēkā skatāma izstāde “Mana turku kafija”, kas veltīta Rēzeknē dzimušās rakstnieces Laimas Kotas jubilejai.

 

     Laima Kota jau vairākus gadus dzīvo Turcijā un ir precējusies ar turku literātu un sabiedrisko darbinieku Ahmetu Kotu. Pirmie iespaidi, dzīvojot Turcijā, pamudināja viņu uzrakstīt grāmatu “Mana turku kafija”, kas ir arī 2. bibliotēkas grāmatu izstādes nosaukums.

 

     Izstādē tāpat apskatāmas vairākas citas autores grāmatas un publikācijas par viņas daiļradi. Pašlaik Laima Kota ir jau 10 grāmatu autore, bet viņas veiksmīgā rakstnieces karjera iesākās ar romānu „Šampinjonu derība”.

 

     Laima Kota ir uzrakstījusi spilgtus biogrāfiskus romānus “Mīla, Benjamiņa” un “Brālibrāli”. Pavisam nesen lasītājus sasniedzis jaunākais Laimas Kotas romāns “Cilvēks ar zilo putnu” par latviešu rakstnieku, dramaturgu un gleznotāju Anšlavu Eglīti.

 

     Apmeklē bibliotēku, ielūkojies izstādē un izlasi kādu no Laimas Kotas darbiem! Kā ierasts – izstādē eksponētās grāmatas var arī paņemt lasīšanai mājās. Grāmatas rezervē šeit: ej.uz/rqdf