Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 16. novembrī Rēzeknes 2. bibliotēkā notika Ziemeļvalstu Literatūras nedēļai veltītais pasākums – Krēslas stundas lasījumi. Šajā piektdienas vakarā bibliotēkā valdīja svētku noskaņa.

 

     Sagaidot Latvijas simtgadi, tika apskatītas Latvijas jubilejai veltītās izstādes, pēc tam pievēršoties Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšanai. Lasīšanai tika izvelēts Simona Strangera romāna „To, kuru nav” fragments.

 

     Simboliski bija tas, ka gada tumšākajā laikā pasākuma dalībnieki palīdzēja viens otram apgaismot ceļu pie jaunām zināšanām, izmantojot mobilās tehnoloģijas, kas liecina par to, ka mūsu gadsimta jaunieši ir izpalīdzīgi, atjautīgi un zinātkāri.

 

 

     Pēc lasījumiem sekoja diskusija, kuras laikā ne vien tika apspriestas Ziemeļvalstu literatūras īpatnības un autora rakstības stils, bet arī tika meklētas atbildes uz morāliem jautājumiem, kurus savā grāmatā uzdod Strangers. Apmeklētāji pauda viedokli, ka bēgļu problēma, kuru autors meistarīgi apraksta savā romānā, Eiropai joprojām ir aktuāla un tai jāpievērš vairāk uzmanības.

 

     Pasākuma apmeklētājiem arī tika piedāvāta iespēja apskatīt Ziemeļvalstu tautu literatūrai veltīto izstādi, kurā bija apkopoti slaveno Ziemeļvalstu autoru populārākie darbi.

 

     Paldies par kopā būšanu 2. bibliotēkas apmeklētajiem Andrim, Oksanai, Ivaram, Iļjam, Sergejam, Aleksandram un Sintijai, kuri šo vakaru padarīja īpašu un gaišu domu pilnu.