Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 24. janvārī Rēzeknes 2. bibliotēkā noritēja tematisks pasākums bērniem “Ārā auksti, iekšā silti”, kas bija veltīts Annas Sakses jubilejai.

 

     Pasākuma vadītāja, vecākā bibliotekāre Sanita Aļberhta, klātesošos iepazīstināja ar rakstnieces biogrāfiju un “ieveda” Annas Sakses ziedu pasaku pasaulē.

 

     Grāmatas “Pasakas par ziediem” lasījumos atdzīvojās pasaku “Pienenīte”, “Jasmīns” un “Puķu zirnītis” košie tēli. Katrai pasakai ir sava pamācība. Un, kā atklājās diskusijās, katram ir savs skatījums uz šo pamācību interpretāciju. Pasākums noslēdzās ar spēli, kurā klātesošajiem pēc attēliem vajadzēja atminēt Latvijas un citu zemju dažādu augu ziedu nosaukumus.

 

     Sanākušajiem bija iespēja apskatīt arī rakstnieces 115. jubilejai veltīto grāmatu izstādi “Annas Sakses ziedu pasaku pasaulē” un ziedu dekorācijas no bibliotēkas apmeklētājas privātās kolekcijas.

 

     Šis bija pirmais 2020. gada pasākums bibliotēkas telpās. Šogad ieplānots daudz citu pasākumu, aktivitāšu un izstāžu. Sekojiet līdzi informācijai šeit! Tiekamies citā reizē – bibliotēkā!