Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Decembris šogad visus ir pārsteidzis gan ar pamatīgu sniega segu, gan arī aukstumu. Tas aicina saritināties siltā pledā un lasīt kādu grāmatu, tā īsinot ziemas garos vakarus.

 

     Grāmatā „Mikija Ziemassvētku atmiņas” var kavēties svētku gaidīšanas noskaņā kopā ar Mikiju un viņa draugiem.  Lailas Ābolas un Leontīnes Apšenieces dziesmu grāmata „Mazais laika skaitītājs” noderēs pirmsskolā un sākumskolā, palīdzot bērniem apgūt skaitļus, nedēļas dienas, mēnešus, savukārt Andra Eriņa dziesmu krājums „Pasaukums. Ceļš” būs interesants, gatavojoties skolu koru un ansambļu skatēm. 

 

     Allas Gutničenko grāmata „Neparastās profesijas” būs saistoša, apgūstot dažādas profesijas. Šai grāmatā aplūkotas neierastas profesijas, kā, piemēram, pandu apmīļotājs, paleontologs, tējas degustators, stikla pūtējs, gaisa balonu pilots… 

 

     Miks un Elza ir pavisam parasti Latvijas bērni, kas mācās pavisam parastā Latvijas skolā. Klātienē! Tāpēc jāmācās sadzīvot ar klasesbiedriem un skolotājiem, kas nav viegli. Ilzes Skrastiņas grāmatu „Lieliskā dzīve bez zoom” būs jautri lasīt ne vien skolēniem, bet arī viņu vecākiem, jo autore atklāj gan trikus, ko bērni izmanto, lai kādu dienu varētu neiet uz skolu, gan precīzi raksturo zēnu un meiteņu rīcības motīvus. 

 

     Ārnolda Lobela „Vardes un Krupja piedzīvojumi” ir sarakstīti vienkāršā, bērniem viegli uztveramā valodā, taču stāsta par svarīgām sajūtām – vientulību, bailēm, draudzību, mīlestību. Varde ir aktīvs un dzīvespriecīgs piedzīvojumu meklētājs, Krupis – neuzņēmīgāks un neveiklāks, bet draudzībā viņi papildina viens otru un nespēj viens bez otra iztikt. 

 

     Marijas Parras grāmata „Glimmerdāles Tonje” vēsta par kādu drosmīgu meiteni Norvēģijas laukos. Tonjei ir 10 gadi, viņa ļoti mīl savu ieleju, jo īpaši viņai patīk traukties no sniegotajiem kalniem ar slēpēm un ragavām. Vienīgais, kas mazliet apbēdina Tonji, ir tas, ka meitene ir vienīgais bērns ciemā. Agrāk uz Glimmerdāles kempingu brauca ģimenes ar bērniem, un Tonjei bija, ar ko rotaļāties, bet kopš kempinga saimnieks ir Klauss Hāgens, bērniem kempingā ierasties ir aizliegts. Arī Tonjes krusttēvam Gunvaldam ir kāds noslēpums, kurš negaidīti atklājas un rada sarežģījumus. Vai Glimmerdāles ielejā turpmāk skanēs bērnu balsis?

 

     Pa leģendārā latviešu ceļotāja un pētnieka Aleksandra Laimes pēdām seko rakstniece Luīze Pastore grāmatā „Laimes bērni”. Trīsdesmit gadu dzīvodams kā vientuļnieks Venecuēlā, Orhideju salā pie Velna kalna, Laime sasniedza Anhela ūdenskritumu, palīdzēja zinātniskām ekspedīcijām un sniedza daudz interviju žurnālistiem, aprakstīdams savus pieredzējumus un atklājumus grūti pieejamajos kalnos, kas glabā aizvēsturiskas un pavisam mistiskas būtnes un dārgumus. Par Laimes dzīvi ir ļoti maz pārbaudāmu ziņu. Neviens nespēja līdz galam saprast, kur ir realitātes un eksotiskā latvieša fantāzijas robeža. Luīzes Pastores grāmata – brīvs lidojums pār Laimes dzīvi un Venecuēlas džungļiem, veidojot aizraujošu piedzīvojumu stāstu, kurā galvenais ir nevis atbilstība dokumentāli pierādāmiem faktiem, bet gan idejas par cilvēka spēju sadzīvot ar džungļiem, par mantkārības postošajām sekām un par ticību neticamā iespējamībai.

 

     Šīs un vēl citas grāmatas gaida savu lasītāju Bērnu bibliotēkā. Nāciet!