Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka ir saņēmusi bagātīgu dāvinājumu klāstu. Paldies lasītājiem! Nedaudz pašķirstīsim dažu grāmatu lappuses. 

 

     Pazīstami varoņi bērniem rada pozitīvas emocijas, tos sastopot atkal no jauna. Grāmatā „Apburtā princese. Dimanta kronis” princese Aurora svin septiņpadsmito dzimšanas dienu, un viņu gaida kāda īpaša dāvana. Taču, ievērojot karaliskās ģimenes tradīcijas, meitenei tā ir jānopelna. Kāda ir šī dāvana?

 

     Leontīnes Apšenieces dzejoļu grāmata „Cipariņu rotaļas” pirmsskolas un sākumskolas bērniem palīdzēs sadraudzēties ar cipariem un spert pirmos soļus aizraujošajā matemātikas pasaulē. Savukārt Inetas Atpiles-Juganes „Burtu vuoceleite”, kurā katram latgaliešu valodas alfabēta burtam ir draiska divrinde, iepazīstina ar senākiem un mazāk lietotiem latgaliešu valodas vārdiem, kuru iekļaušana ikdienas leksikā bagātinās valodu.  

 

     „Spornu golu šolks” ir dzejnieces Inetas Atpiles-Juganes septītā grāmata. Autores iecere grāmatā izmantot dažādus materiālus un krāšņā fotosesija, lai panāktu gaisīgumu un vieglumu, kas raksturīgs tikai zīdam, šo dzejas krājumu padara īpašu un gandrīz netveramu, nu gluži kā apslēpjot un vienlaicīgi atklājot, ejot caur dzīvi viegli. Viegli?

 

     Dzejas gadagrāmata bērniem „Garā pupa” (2021) iepazīstina lasītājus ar gada garumā tapušajiem jaunākajiem latviešu dzejnieku darbiem, pārsteidz ar izgudrojumiem, dalās ar atradumiem un atgādina par dārgumiem, kas atrodami literatūras un folkloras pūra lādēs, aizved tālos dzejas ceļojumos. Sadaļā „Sākums” var lasīt arī pašu bērnu izdomātos dzejoļus.

 

    Egitas Kancānes debijas stāstu krājumā „Syltuo mola” apkopoti daļēji autobiogrāfiski bērnu piedzīvojumu stāsti par notikumiem Vārkavas puses Andiņu ciemā laika posmā no 1989. līdz 1990. gadam. Stāsti ir sižetiski saistīti viens ar otru un pakāpeniski parāda bērna pasauli, kurā dzīvot ir ļoti aizraujoši, kaut arī ne vienmēr viegli.

 

     Homērs ir mazs kaķēns, kurš divu nedēļu vecumā nokļūst klīnikā ar smagu acu iekaisumu. Lai glābtu kaķēna dzīvību, tiek veikta operācija. Kurš gan gribēs adoptēt neredzīgu kaķi? Gvenas Kūperes grāmata „Homēra odiseja” ir dziļi aizkustinošs, iedvesmojošs un vietām ļoti smieklīgs stāsts par ikdienas drosmi un neatlaidību, par mīlestību no pirmā tikšanās brīža.

 

     Kas vēl ir dāvināto grāmatu plauktā, nāc lūkot uz bibliotēku!