Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Februāris nāk ne tikai ar vējiem, bet arī ar jaunām grāmatām Bērnu bibliotēkā.

 


     M. Putniņa grāmata „Mežonīgie pīrāgi un Apburtais kalns” ir sestā – noslēdzošā grāmata sērijā par mežonīgajiem pīrāgiem. Šoreiz negantā kapteiņa Mordāna un brigas „Speķa Lode” kurss ir tālā Austerālija.

 

     Klases ballīte bez pieaugušajiem ir katra pusaudža sapnis, tomēr ko darīt tad, ja notiek kas negaidīts? M. Cielēnas romāns pusaudžiem „Ballīte ar nakšņošanu” ir spriedzes pilns stāsts par noteikumiem un neprognozējamību, par attiecībām un to mainību.

 

     Kāpēc Musas tēvocim Ibrahimam ir jāslēpjas no valsts ierēdņiem? Vai Rozijas tētim izdosies salabt ar Rozijas mammu? Un kāds noslēpums saista Musu un Roziju? To var uzzināt M. de Koka un J. Fanistendālas grāmatā „Rozijas un Musas noslēpums”.

 

     Arī pusaudžu iemīļotajai rakstniecei K. Olsenai ir jauns romāns „Ērgļuklints noslēpums”. Bonija un Čārlzs ir aizbēguši no mājām un paslēpušies Ēnulīcī, kurš glabā tumšus noslēpumus…

 

     Vai jūs zinājāt, ka pilsētu māju un tuneļu sienu zīmējumi naktīs mēdz atdzīvoties? L. Braķes-Klaverī un N. Klaverī grāmata „Grafiti noslēpumi” aizved uz aizraujošo grafiti pasauli, kur var notikt visdīvainākās lietas. Plašāka atsauksme skatāma un lasāma šeit. Savukārt L. Vinogradovas grāmata „Mežpasakas. Par zalktēnu un stirnu meitenēm” ieved rāmā meža pasaulē un stāsta par pieņemšanu un mīlestību.

 

     Zaķēns Tru ir piedzimis nabadzīgā pelēko zaķu ģimenē, un viņam nav daudz tādu lietu, ar kurām dižojas bagātie krāsuzaķi, tomēr Tru ir ass zinātnieka prāts un darbaspējas. B. Kosmovskas grāmata „Tru” bērniem saprotamā valodā stāsta par sociālo slāņu atšķirībām un to, ka patiesībā neviens nevar būt pārāks par otru. Savukārt M. Heigs grāmatā „Patiesā laumiņa” runā par to, cik tomēr svarīgi ir teikt patiesību un nemelot, jo tikai tā var iemīlēt sevi un dzīvi.

 

     J. Zvirgzdiņa un L. Dūdaites grāmatā „Rasas vasara” kopā ar Rasu nokļūstam laukos, te ir arī abas negantās māsīcas un Rasa iegūst jaunu draugu. Kā veicās Mazajam Vilkam pēc tam, kad viņš uzvarēja savu neganto tēvoci Ļaunprāti un ieguva gan zeltu, gan Viltības koledžu, var lasīt Ī. Vaibrava grāmatā „Mazā Vilka varoņdarbu dienasgrāmata”.

 

     Dzejoļu krājumā „Laika bikses” dzejnieks J. Kronbergs un māksliniece A. Melcere piedāvā asprātīgu vērošanas un pētniecības spēli – viņi novēro laiku kā dzīvu būtni, kam piemīt dažādas īpašības un paradumi tāpat kā cilvēkiem.

 

     Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājumā grāmatiņas „Manas mašīnas” un „Mani dzīvnieciņi”, kā arī A. Stakas zīmētās latviešu tautas pasakas grāmatā „Piecu minūšu pasaciņas miedziņam”. A. H. Šmahtla grāmatiņa „Būt kopā ir tik labi” stāsta par mazo dzīvnieciņu draudzību un kopābūšanas prieku.

 

     Vecākiem un pirmskolas pedagogiem noderēs D. Kažes grāmata „Lasīsim kopā”, tā ir izstrādāta, ievērojot kompetenču pieeju izglītībā, un attīsta gan prasmes valodu un mākslu jomā, gan caurviju prasmes kritiskajā domāšanā un radošumā, izpratni par vērtībām un tikumiem.

 

     Bibliotēka gaida lasītājus!