Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā skatāma Starptautiskajai ģimenes dienai veltīta biedrības "Saules Stars AV" dalībnieku keramikas darbu izstāde "Dāvāsim sirds saules stariņus cits citam".

 

     Biedrības dalībnieki,  atskatoties uz laiku, kad darbiņi tapa, raksta:

 

     "Biedrība "Saules Stars AV" 3 mēnešu garumā organizēja māla apstrādes nodarbības, kuras vadīja keramiķis Mihails Sabanskis. Meistars bērniem palīdzēja apgūt māla mīcīšanas un veidošanas pamatprincipus. No māla tika veidotas figūriņas, trauki, dekoratīvi priekšmeti, pat rotaslietas.

 

     Nenoliedzami, ka šīs nodarbības, ar dabas materiālu – mālu, attīsta bērniem daudzas spējas, piemēram,  kā smalko tausti, domāšanu, iztēli un radošo darbību, kā arī trenē mazo pirkstiņu motoriku, kas attīsta smadzeņu darbību! Darbojoties ar plastisko materiālu, notiek radošo spēju, telpiskuma un apjoma izjūtas attīstība, kā arī telpisku formu izpratne priekšmetiskajā pasaulē, dabā un dzīvajās būtnēs.

 

     Jaukākais ir paša rokām radītais, tas ir vērtīgākais, jo otra tāda darinājuma pasaulē nav, tāpat kā pasaulē nav vienādu cilvēku. To nenoliedzami saprot un jūt biedrības biedri.

 

     Milzīgs paldies visiem, kas palīdzēja šim pasākumam notikt!"

 

     Līdz 4. jūnijam aicinām aplūkot izstādi Bērnu bibliotēkā Dārzu ielā 37.

 

Informācijai:

 

     Starptautiskā ģimenes diena tiek svinēta kopš 2008. gada, kopš brīža kad 2007. gada 26. jūnijā spēkā stājās likuma "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" grozījumi. Šī svētku diena ieviesta ar mērķi izcelt ģimenes lielo nozīmi pašas personas un visas sabiedrības dzīvē.