K. Antonovas zīmējums, kurš tapis nepilnu 2 gadu vecumā

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā no 2019. gada 5. marta līdz 30. aprīlim ir skatāma skolnieces Karīnas Antonovas gleznu izstāde, kurā eksponēti 20 darbi.

 

     K. Antonova dzimusi 2002. gada 8. februārī Rēzeknē. Karīna ļoti agri sāka izpaust savas domas un emocijas ar krāsu un papīra palīdzību. Pirmā personālizstāde viņai bija jau 3 gadu vecumā teātrī „Joriks”.

 

     2006. gadā, kad Karīnai bija tikai 4 gadi, viņa tika uzaicināta pie Latvijas valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, kur saņēma naudas prēmiju par uzvaru Latvijas Pasta konkursā. Ar viņas dizainu tika izstrādāta arī e-paraksta karte.

 

     2014. gadā Karīna pabeidza Bērnu Mākslas skolu ar grafikas stilā izpildītu ilustrāciju savai mīļākajai Frensises Bernettas grāmatai „Mazā princese”. Karīnas ilustrācijas redzamas arī tādās grāmatās kā Leontīnes Apšenieces “Sēņu lietus”, „Manai Latvijai” u. c.

 

     Pavisam nesen jaunā māksliniece ilustrēja grāmatu „Baltijas tautu pasakas”, kā arī pabeidza ilustrēt Rēzeknes dzejnieces Leontīnes Apšenieces dzejoļu krājumu „Anniņas pasakas”. Tagad vēl citus jaunus fantāzijas lidojumus Karīna realizē mākslas studijā „Artstudija”, kuru vada māksliniece Jeļena Antonova.                                                                                 

 

     Laipni aicināti apskatīt izstādi Bērnu bibliotēkā, kura atrodas Dārzu ielā 37! Fotoieskats izstādē šeit.