Foto: A. Gailiša

     2020. gada 20. janvārī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā norisinājās jaunatnes iniciatīvas projekta “Vienoti dažādībā” ceļojošās fotoizstādes “Redzēt neredzot” pirmās daļas atklāšana. Projektu realizē biedrība “Eņģeļi ar mums”.

 

     Katru dienu cilvēks izjūt dažādas emocijas un sajūtas, kuras ne vienmēr tiek izrādītas. Izstādes nosaukums simbolizē cilvēka 6 maņas, kas arī ir atspoguļotas fotogrāfijās. Realizējot savu ieceri, jaunieši ir ne vien ieguldījuši lielu darbu, bet arī iemācījušies strādāt vienoti.  Projekta komanda saka tā:  “Tādi mēs esam – vienoti dažādībā.”

 

     Izstādi atklājot, izskanēja arī ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības programmas “Ģitārspēle” audzēkņa un skolotāja Andra Repeļa muzikāls veltījums klātesošajiem. Melodijas ģitāras pavadījumā izstādes apmeklētājos raisīja pārdomas par to, kādi mēs īsti esam un ko spējam.

 

     Atklāšanas pasākumu organizēja un vadīja paši jaunieši, tāpēc tajā tika iekļauti dažādi interesanti, neformāli uzdevumi. Kādā no tiem katram dalībniekam bija jāizvēlas piecas fotogrāfijas, kuras viņu ir uzrunājušas, un jāizdomā tām savs nosaukums. Klātesošie centīgi aplūkoja foto un piemeklēja tiem piemērotus nosaukumus. Prieks, ka arī mazākie pasākuma dalībnieki aktīvi iesaistījās. Rezultātā “redzēt neredzēto” izdevās vēl neparastāk, saprotot, ka katra spēkos ir būt radītājam, brīvi fantazēt un pārliecināties, cik daudz iespēju sniedz fotomāksla.

 

     Vēl viens uzdevums, lai apvienotu jauniešus, bija kopīgas gleznas zīmēšana. Katrs zīmēja savu asociāciju ar projekta vai izstādes nosaukumu, iespaidus no fotogrāfijām. Kopā radās glezna, kas sastāv no ļoti daudziem, dažādiem elementiem, bet to vieno krāsu košums.

 

     Fotoizstādes pirmo daļu Rēzeknes Bērnu bibliotēkā varēs apskatīt līdz 3. februārim, bet otrā daļa no 27. janvāra būs aplūkojama Nacionālo biedrību kultūras namā. 4. februārī fotoizstādes abas daļas apvienosies un tiks izkārtotas Latgales Kultūrvēstures muzejā. Savukārt no 10. februāra izstāde būs skatāma arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”.

 

     Jauniešu komanda saka lielu paldies foto meistarklašu vadītājam Eduardam Medvedevam un biedrības “Eņģeļi ar mums” vadītājai Inesei Muhambergai par atbalstu izstādes veidošanā.

 

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

 

Informāciju sagatavoja

projekta koordinatore Agita Gailiša