Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Parasti sniegotā janvāra dienā, bet 2020. gada 29. janvārī, kad laukā jau vēdīja gluži vai pavasaris, PII „Auseklītis” notika 21. valodas  – dzejas svētki.

 

     Šī gada tēma bija „Lidojums ar gaisa balonu”. Skolotājas Laura Bērziņa un Liene Andersone mazos dzejas draugus un ciemiņus aizveda burvīgā lidojumā pāri pļavām un upēm no Rēzeknes līdz pat Kolkas ragam un atpakaļ. Un kas zina, vai tas bija tikai sapnī vai arī īstenībā?

 

     PII „Auseklītis” bērni mūzikas skolotājas Z. Jurovas vadībā skatītājus gan aizveda uz Rēzeknes pilsētas svētkiem lūkot salūtu, gan izdziedāja pulksteņa un lietussargu dziesmiņas, gan ļāva mazliet nosnausties uz spilveniem. Un kas gan ir ziema bez sniega? Tāpēc pasākuma noslēgumā bija iespēja sagaidīt brīnumu un uzcelt sniegavīru no sniega bumbām vai draiski papikoties.

 

     Tomēr galvenā uzmanība valodas un dzejas pasākumā tika veltīta mazajiem daiļrunātājiem. Sapulcējušies no visām Rēzeknes pirmsskolas iestādēm, bērni, kurš mazliet nedroši, kurš droši un pārliecinoši, skaitīja savus dzejoļus. Pirms tam dzejoļu meklējumos bērni kopā ar vecākiem apmeklēja Bērnu bibliotēku, kur izvēlējās sev tuvākos dzejoļus, kurus mācīties valodas svētkiem.

 

     Rēzeknes pirmsskolnieku dzejas priekšnesumus vērtēja īpaši aicināta žūrija – Lidija Ostapceva, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos,  Natālija Ančupāne, Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvaldes pirmsskolas iestāžu speciāliste, Vita Mežore, Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvaldes metodiķe, un Aija Vindeče, PII „Rūķītis” metodiķe.

 

Žūrijas lēmums bija par dzejas labāko sniegumu ar goda rakstiem apbalvot:

četrgadīgo bērnu grupā – Patrīciju Kukori (Laimonis Pēlmanis “Ezīša skroderdarbnīcā”, PII “Auseklītis”, skolotāja E. Ziemele);

piecgadīgo bērnu grupā – Romānu Nilovu (Valdis Grenkovs “Inta īstā vieta”, PII „Māriņa”, skolotāja Z. Apeināne);

sešgadīgo bērnu grupā – Annu Ušpeli (Jānis Ķepītis “Didzītis”, PII “Vinnijs Pūks”, skolotāja V. Vēvere) un Jāni Emīlu Pleikšni (Harijs Heislers “Gleznotājs”, PII „Varavīksne”, skolotāja S. Jeršova).

Rēzeknes pilsētas domes speciālo balvu “Pieskāriens sirdij” saņēma Matīss Romančuks (Leontīne Apšeniece “Vēžu skola”, PII „Vinnijs Pūks”, skolotāja V. Vēvere).

 

     Valodas svētkos neiztikt bez grāmatām, tāpēc visi mazie runātāji saņēma dāvanā grāmatu, lai varētu izlasīt un iemācīties vēl vairāk dzejoļu. Bērni savus dzejoļus ne vien centās skaisti norunāt, bet arī uzzīmēja. Bērnu zīmējumu izstāde līdz 5. martam ir aplūkojama Bērnu bibliotēkā. Lasām grāmatas un gatavojamies nākamajiem valodas svētkiem!