Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Latvijā E-prasmju nedēļa notiek jau astoto reizi. Šogad tā norisinās no 27. marta līdz 2. aprīlim. Rēzeknes Centrālā bibliotēka un tās filiāles – Bērnu bibliotēka un 2. bibliotēka, aicina sabiedrību iepazīties ar bibliotēku un valsts iestāžu pakalpojumiem e-vidē.

 

E-prasmju nedēļas pasākumi bibliotēkās:

 

     28. martā plkst.14.00 Bērnu bibliotēka aicina uz tematisku nodarbību "Es un dators virtuālajā pasaulē".

 

     29. martā plkst. 14.40 Rēzeknes 5. vidusskolas 7. b klasē notiks 2. bibliotēkas organizēta nodarbība "E-vide skolēniem.”

 

     29. martā plkst. 13.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas konferenču zālē (3. stāvā) Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālisti stāstīs par e-pakalpojumiem (http://www.vsaa.lv/) (e-iesniegumi, slimības lapas, jaunie pabalsti u. c.).

 

     E-prasmju nedēļā individuāli vai grupās aicinām uz informācijpratības stundām „Kā un kur meklēt ziņas par Rēzekni un novadu e-resursos?”, „Ko un kā meklēt bibliotēkas datu bāzēs?” Grupām lūgums iepriekš pieteikties: Centrālajā bibliotēkā (tālr. 64622061), 2. bibliotēkā (tālr. 64632723), Bērnu bibliotēkā (tālr. 64622069).

 

     Centrālās bibliotēkas abonementā aicinām aplūkot virtuālo izstādi “Rēzeknes Centrālās bibliotēkas e-pakalpojumi”. Bibliotēku darbinieki sniedz individuālas konsultācijas par grāmatu rezervēšanu (pasūtīšanu) attālināti no bibliotēkas e-kataloga autorizētiem lietotājiem. Piemēram, lai uzzinātu par jaunākajām grāmatām, lai noskaidrotu konkrētas grāmatas, žurnāla esamību bibliotēkā, ne vienmēr ir jāiet uz bibliotēku, pietiek ar mājas datoru un interneta pieslēgumu.