Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 17. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 26 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Pakistāniešu izcelsmes amerikāņu rakstnieks Nabīls Kureši ir sarakstījis vairākas grāmatas un rakstus par islāma izplatību Rietumos, kā arī uzstājies ļoti daudzās prestižās universitātēs un publiskās debatēs visā pasaulē. Nabīls Kureši tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu vadošajiem reliģiskās domas līderiem.

 

     Savā darbā “Pretrunīgais islāms” autors skaidro, kā Rietumu sabiedrībai reaģēt uz pieaugušo islāma iespaidu, piedāvājot ieskatu kristietības un islāma pamata uzstādījumos, kā arī savu redzējumu par to vai abas reliģijas spēj mierpilni pastāvēt līdzās.

 

     Veselīga dzīvesveida piekritēja Inese Ziņģīte piedāvā lasītājiem savu jauno darbu “Aug cilvēks: no dzimšanas līdz pusaudža gadiem”. Savā darbā autore stāsta par to kā izveidot saticīgu ģimeni un dzīvošanu tajā, lai  izaudzinātu priecīgu un veselu cilvēku. Grāmatu ir vērts izlasīt gan tiem, kuriem jau ir bērni vai pat mazbērni, gan pāriem, kas vēl tikai sapņo par ģimenes pieaugumu.

 

     Latviešu autores Dagnijas Dreikas pirmā romāna “Baltais tornis” pamatā ir vecā un mūžam jaunā problēma par savas vietas un sava ceļa meklējumiem dzīvē. Ikkatra paaudze sastopas ar to, ikkatra – savādāk. Balto torni autore tēlo kā dzīves mērķa un aicinājuma simbolu.

 

     “Pieskāriens” ir Ģirta Valda Kristovska literārs, autobiogrāfisks stāsts par Atmodas procesiem 20. gadsimta 80. gados Ventspilī. Grāmatas īpašā vērtība ir autora jaunatklāti fakti par pretošanās kustību pēckara posmā un Latvijas Nacionālās Jaunatnes organizācijas darbību. Darbam pievienotas fotogrāfijas un faksimili no autora personīgā arhīva.

 

     Romantikas apdvesti stāsti par sievietēm, attiecībām un dzīves “spēlītēm” lasāmi latviešu autores Gunitas Lagzdiņas grāmatā “Spēlītes”. Autore nāk no Kurzemes un pašlaik strādā Lejaskurzemes reģionālajā laikrakstā “Kursas laiks”, kurā ir publicējusi vairāk nekā 20 savus radošos darbus.

 

     Zviedru rakstnieces Hannas Lindbergas debijas romāns “Stokholmas fails” iznāca 2015. gadā, ātri vien ieņemot pirmo vietu pirktāko Zviedrijas trilleru sarakstos.

 

     Bijusī žurnāliste Solveiga Berga tagad strādā par oficianti un paralēli raksta blogu par Stokholmas smalkajām aprindām. Viņas ceļš krustojas ar Lenniju Lī, skandalozu fotogrāfu un finansiālās grūtībās nonākuša žurnāla izdevēju, kad pēc kādas ballītes tiek atrasta noslepkavota slavena modele. Viens otram seko spraigu notikumu virkne.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. augustā.