Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 16. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 35 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Grāmatā “Ikigai: ilgas un laimīgas dzīves noslēpumi no Japānas” analizēti japāņu simtgadnieku ilgmūžības noslēpumi, atklāti laimes un veselības pamatprincipi – sākot ar ēšanas paradumiem, mēreniem fiziskiem vingrojumiem, svētku svinēšanu un darba tikumu, un beidzot ar savstarpējām attiecībām. Tajā iekļautas vismaz simt gadu garumā pārbaudītas ilgdzīvotāju atklāsmes. Ikigai japāņu valodā nozīmē “iemesls būt”, “dzīves kaislība”, “vienmēr būt aktīvam”. Grāmatas autori ir Ektors Garsija un Fransesks Miraljess, no spāņu valodas tulkojusi Marta Kaulakāne.

 

     Lūcijas Ķuzānes “Saule mūžam mana: Jāņa Jaunsudrabiņa dzīves literārs konturējums” ir būtiski papildināts 1986. gada izdevums, kura manuskripts tagad restaurēts atbilstoši iecerei, bez cenzūras svītrojumiem un labojumiem, papildināts ar jauniem faktiem un fotomateriālu (fotovēsturnieka Pētera Korsaka atlase). Grāmatai pievienots plašs skaidrojošs personu rādītājs.

 

     Jaunajā krājumā “Paldies, ka uzmodināji!” apkopoti Andas Līces emocionāli bagāti prozas darb un dzejoļi. Autores redzējumi aicina domāt līdzi par vērtībām mūsu un līdzcilvēku dzīvēs. Grāmata iznākusi ar NT Klasika, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Madonas, Cesvaines pašvaldībām un Sarkaņu pagasta pārvaldei.

 

     Jauniešiem piedāvājam ielūkoties Dženiferas E. Smitas darbā “Iespēja iemīlēties no pirmā skatiena”. Kas gan to būtu iedomājies, ka četras minūtes var mainīt visu? Hedlijas un Olivera stāsts, kas aptver divdesmit četras stundas, liks tev noticēt, ka patiesa mīlestība tevi atradīs tad, kad tu to vismazāk gaidi. No angļu valodas tulkojis Allens Pempers.

 

     1949. gads. Kara tribunāls apžēlojis Viktoru – nāves soda vietā piespriežot 25 gadus stingrā režīma lēģerī Kolimā, pasaules daļā, kur ziema ilgst 12 mēnešus gadā. Lasi vairāk Viļa Selecka vēsturiskajā piedzīvojumu romānā “Kolimas asiņainais zelts”. Romāns turpina iepriekšējos darbos – “Ardievas mežam” un “Memoranda mednieki” – sākto stāstu par Rancānu dzimtu pēc Otrā pasaules kara.

 

     Monikas Zīles darbā “Četru vēju tronis” stāstīts par Sofiju Putrāni, kas pēc mātes nāves ātri nonāk skarbas patiesības priekšā. Raksturā nosvērtā un prātīgā nelaiķe dzīves pēdējā posmā nezināmai vajadzībai aizņēmusies lielu summu no uzņēmēja, ar kuru Sofija pirms diviem gadiem pārtraukusi diezgan mokošas attiecības. Parādzīmē mirusī kā garantiju norādījusi vērtīgu ģimenes zemes gabalu, kas likumīgi pāries kreditora īpašumā, ja Sofija noraidīs viņa stipri savādo piedāvājumu.


     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī! Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. novembrī.