Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 2. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 49 jaunās grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Mežzinis Pēteris Vollēbens grāmatā “Dzīvnieku dvēseles dzīve”, pamatojoties uz jaunākajām zinātniskajām atziņām un tās paskaidrojot ar saviem novērojumiem un ilggadīgo pieredzi, ļauj lasītājam ielūkoties maz pazīstamā pasaulē: dzīvnieku savstarpējās attiecībās un emocijās. Izrādās, dzīvnieki ir mums tuvāki, nekā domājām.

 

     Jānis Arvīds Plaudis izdevumā “Pasaules spiegi” iespēju robežās iepazīstina ar ievērojamu spiegu biogrāfijām, rīcības motīviem, psiholoģiju, atgādina vairākus aizmirstus vai mazāk zināmus vēstures faktus.

 

     Ārsta un ciguna skolotāja Igora Kudrjavceva grāmata “Prieka spēks” ir ceļojums Prieka pasaulē. “Prieka spēks” ir ceturtā grāmata lasītāju iecienītajā sērijā “Saules ceļš”. Izdevuma autors piedāvā vēl dziļāk iepazīties ar viņa izstrādāto mācību, kuru praktizējot iespējams gūt enerģiju, stiprināt veselību, sasniegt harmoniju un mieru. Priecāties nozīmē labi justies un redzēt pozitīvo gan pasaulē, gan līdzcilvēkos.

 

     Dārzkope un selekcionāre Guna Rukšāne grāmatā “Flokši” stāsta par tradicionālu, vēl nesen šķietami piemirstu, bet mūsdienās atkal modē nākušu Latvijas košumdārzu elementu – flokšiem. Grāmatā aprakstīta šīs ģints augu atklāšanas vēsture un ieviešana dārzu kultūrā, selekcijas attīstība un nozīmīgākie selekcionāri.

 

     Dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte un žurnāla “Praktiskais Latvietis” žurnāliste Ilona Klovāne izdevumā “Siltumnīcas” atbild uz vairākiem būtiskiem jautājumiem, ko agri vai vēlu vēlas zināt katrs mazdārziņa īpašnieks.

 

     Daiļliteratūras klāstā angļu rakstnieces Klēras Sendijas romāns “Ļoti liela māja laukos”. Uz vasaras brīvdienām Devonas lauku mājā ir ieradušās trīs ģimenes: sagurušie Hereri, šķietami ideālie Lingi-Litli un noslēpumainie Brauni. Spirdzinošs lauku gaiss, bagātīgi vīna krājumi, daudz brīva laika un daudz cilvēku vienā mājā: ar to pietiek, lai brīvdienu scenārijs ievirzītos pavisam negaidītā gultnē... Gaismā nāk seni noslēpumi, mēnesnīcas atspulgā iemīlas gan jauni, gan veci…

 

     Poļu autore Staņislava Hobjana-Šerona grāmatā “Klaida magones. Vētrainās jaunības atmiņas. 1949—1955” stāsta par pārcilvēciskajiem pārdzīvojumiem, kuri pēc Otrā pasaules kara skāra miljoniem Polijas iedzīvotāju.

 

     Zviedru rakstnieces Martinas Hāges romāns “Uz mūžu. Līdz sestdienai” vēsta par mīlestību un zaudējumu. Autore emocionāli piesātinātā vēstījumā šķiršanās sāpes un apjukumu papildina ar smalkjūtīgu humora devu.

 

     EL Džeimsa romānā “Tumsas dzīlēs” piedāvā lasītājiem jaunu redzējumu uz mīlasstāstu, kas apbūris daudzus miljonus visā pasaulē. Šajā izdevumā Kristjena acīm aplūkoti skandalozās triloģijas otrās daļas “Tumsa piecdesmit nokrāsās” notikumi.

 

     Lasītājiem, kas jau izlasījuši Merisas Meijeres “Mēnesss hronikas” pirmo grāmatu “Sindera”, piedāvājam stāsta turpinājumu “Skārleta”. Savukārt Daces Judinas romāns “Uzraksti man... vakar” ir tetraloģijas “Latvijas simtgades romāni” noslēdzošā daļa.

 

     Literatūras almanaha “Olūts” 16. (23.) laidienā var lasīt jaunāko latgaliešu dzeju, prozu un dramaturģijas darbus. Izdevumā apkopota LKC izdevniecības darbu bibliogrāfija par 2017. gada otro pusi un 2018. gada pirmo pusi. Almanahs ir veltīts Latvijas simtgadei.

 

     Jaunieguvumos arī vācu rakstnieces Neles Noihausas detektīvromāns “Dzīvie un mirušie”, kā arī daudzas citas grāmatas dažādām gaumēm. Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Līdzīgi raksti

Grāmatu apskati

Jaunieguvumu saraksti

Virtuālās izstādes

Virtuālās jaunieguvumu izstādes