Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 1. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 66 jaunas grāmatas, tostarp dažus gadus iepriekš izdotas grāmatas, kuras bibliotēkai uzdāvināja SIA “Latgales Druka” un citi dāvinātāji.

 

      Tradīciju burtnīcā “Zaļumballes” apkopoti interviju fragmenti – atmiņas par zaļumballēm, kuras stāstījuši dejotāji, muzikanti un to rīkotāji. Zaļumbaļļu tradīcija Latvijā ir labi zināma vismaz kopš 19. gadsimta otrās puses, kad, dibinoties biedrībām un dažādām sabiedriskām organizācijām, arvien vairāk notika pasākumi brīvā dabā.

 

     E. Untāla “Korporatīvās pasakas”, kas ir papildināts iepriekšējā grāmatas izdevuma (2014) variants, ikvienam cilvēkam sniedz grūdienu, lai nostātos uz izaugsmes ceļa. Grāmatā aprakstītas situācijas, kuras autors piedzīvojis savā pārdevēja, vadītāja un biznesa trenera amatā. Uz šīm “pasakām” var paskatīties ļoti daudzdimensionālā līmenī – pasmaidīt par joku, izdzīvot stāstu, mācīties no dziļā domugrauda… Grāmatā ir arī stāsti, vēsturiski fakti un līdzības, kas liek domāt un aicina aktīvi rīkoties.

 

     Nozaru jaunumos šoreiz arī Ģ. Ieviņa grāmata “Augu fizioloģija”, kuras satura rādītāju var apskatīt šeit.

 

     Daiļliteratūras klāstā H. J. Hansones “Pārdotais Saules kalns”, kurš izdots “Lata romānu” sērijā. Darba galvenā varone ir bijusī vēsturniece un arheoloģe Zanda Lūsiņa, kura nejauši nonāk kādā Latvijas lauku ciematā. Tur atrodas nostāstiem apvītais senču pilskalns – Saules kalns, kuru mūsdienu uzņēmēji nolēmuši pārvērst par atpūtas kompleksu. Zanda saprot, ka Saules kalns nav vienīgā senvēstures vieta, kas jāglābj un jāceļ gaismā. Viņa kļūst gan par gidi zinātkāriem tūristiem, gan dedzīgu dabas un pagātnes vērtību aizstāvi. Autorei izdevies parādīt visai raksturīgu Latvijas ainavu, kurā saimnieko mazi, bet apsviedīgi biznesmeņi, mēles trin lauku sievas, kā arī daudz ko citu.

 

     S. Kinselas romāns “Mana ne tik perfektā dzīve” lieliski palīdz atslēgt prātu no ikdienas rūpēm. Cauri visam darbam izvijas divas lietas, kas daiļdarba varonei Keitijai šķiet svarīgas – cenšanās nebūt meitenei no laukiem un spriešana par cilvēkiem pēc to ārējā izskata. Ketija saprot, ka viss uz labu notiks pamazām, tāpēc apmierinās ar dikti mazo mazumiņu. To, kā viņa gribētu dzīvot, neaizliedz izsapņot Instagram. Kādu dienu gan šis burbulis plīst un viņa ir spiesta atgriezties dzimtajās mājās…

 

     Jaunumu plauktā šomēnes nonāk arī daudz dzejas grāmatu, tostarp V. Kokles-Līviņas “Dzīve mirkļu mainībā”, kurā autore pieskaras Latvijas gadalaikiem ar savām izjūtām no jaunības līdz mūža nogalei. Grāmatas beigās iekļauti arī 5 dziesmu vārdi ar notīm.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. oktobrī.

 

Līdzīgi raksti